mijn affo tijdens het weekend

Ik had in een zakje de lapjes en blokjes mee om een blokkenspel te maken en tijdens de bee in Poperingen heb ik de naden van de lapjes omgestreken en op de blokjes gespeld volgens patroon en ik het vakantiehuis in Westouter ben ik ze met de hand met kleine boerenhemdsteken vast gaan naaien. Na een halve dag naaien kwam ik er achter dat ik 4 lapjes verkeerd om had gedaan en daardoor kon het blokkenspel niet goed ontvouwen. Uithalen dus en na het goed gespeld te hebben weer vast gaan naaien, een hele klus. Ik ben er dus 3 dagen aan bezig geweest en zie hier het resultaat. De blokjes had ik jaren geleden gesneden en om er 3hoekjes van te maken ook nog zelf doorgeknipt, en het is op de laatste foto goed te zien dat ze niet allemaal even groot zijn, maar daar let een dreumes echt niet op. Hier vinden ze het allemaal een 'waanzinnig cool blokkenspel'. De blokken inclusief uitleg is oa te koop bij Marrie's atelier

B1_3 B2_3 B3_1 B4_2 B5_1 B7_1 B8 B9 B11 B12 B13 B14 B15 B16

0 gedachten over “mijn affo tijdens het weekend

 1. Adrie J.

  wat een werk is het om ‘zo’n puzelblok in elkaar te naaien ,hé?
  Ik heb er twee gemaakt, 1 met “gewone” vierkante blokjes en 1 zoals die van jou, met driehoeken! Pfhoe!!
  en bij mij was het ook geen super rechte verbindingen, maar geen kind die daar over valt. Het zal best in de smaak vallen! 🙂
  Adrie

 2. Ellen De Vos

  Hallo iedereen,
  ik heb er voor het eerst kennis mee gemaakt op een stage (met de kubussen), daar vroeg ik om het een weekendje mee maar huis te mogen nemen, ik had het al snel door het in een stak en had het in hout gemaakt. Nu is hout wel geen materie datge aan kinderen onder de 3 jaar geeft, dus werd mijn model snel weer opgeborgen, tot ik op een hobbybeurs in Antwerpen de kubussen in mouse zag liggen, joepie ikke blj en de kinderen thuis zeer blij.

  Nu zie ik hier op de site dat er met driehoeken gewerkt worden die een kubus vormen, dit lijkt me ook zeer interesant, heeft daar iemand toevallig nog een patroon van of weet iemand waar ik het kan kopen? Vooral de mouskes. (zelf snijden lijkt me niet simpel)

  Nu zei mijn moeder ok dat er zoiets bestaat met driehoeken die samen tot een bol gevormd worden, weet iemand daar iets meer van en ook heeft iemand een patroon, of de plaats waar ik het kan kopen.

  Het zijn misschien veel vragen ineens, ik hoop dat iemand antwoord heeft op mijn vraag.

  Bedankt al op voorhand en tot snel,

  Met vriendelijke roeten

  Ellen De Vos

 3. Shirley

  Hallo Ellen een weblog is geen mailinglist, dus zonder e-mailadres oid achter te laten zal je van mij geen antwoord kunnen krijgen. Op quiltpagina kunnen ze je zeker helpen

 4. Remke Veerling

  Hallo,

  Ik heb net een patroon in handen gekregen van het blokkenspel met kubussen en ging even surfen, zodoende kwam ik op je weblog.
  Is er ook een patroon van dit blokkenspel met 3-hoeken?
  Groeten van Remke Veerling
  (mamarotte@scarlet.nl)

 5. Annemarie

  Hallo,

  Ik ben zelf ook bezig met een ‘gewoon’ blokkenspel en vind het erg leuk. Is er van dit blokkenspel ook een beschrijving te krijgen?!

  M.v.g.
  Annemarie