Mierennest

Onze bank blijkt niet fijn te liggen vanwege de dwarslatten die precies tussen de zitkussens voelbaar zijn, best wel balen als hier toch veel uiltjes op geknapt worden. Bij de Gamma kocht ik dinsdag een plaat met gaatjes die men onder het matras op de bed legt om doorzakken van het matras te voorkomen, gelukkig konden ze het op maat zagen en thuis schoof ik het onder de kussens van de bank, maar het zat en lag voor geen meter.

Nou hadden we boven een stevig pocket veren matras liggen die we over hadden nadat er een nieuw (memory foam) matras op het logeerbed was gekomen toen Evelien hier precies een jaar geleden doodziek lag te wezen.
Ik wist toen ik het matras op de tuintafel had gelegd en het met het elektrische broodmes korter en smaller wilde zagen niet dat het een pocket veren matras was, dit merkte ik pas nadat ik het mes er in zette. Gelukkig sneed ik het eerste stukje precies tussen de veren in, het mes stak ik er daarna slechts een paar cm in, en het ging heel vlot. Alleen zat er rondom een beugel die zich niet liet doorzagen met een simpele ijzerzaag, en moest ik de metalen ringetjes waarmee de beugel aan elke veer vast zat met een tangetje ombuigen en verwijderen. Eenmaal alles los en weg moest ik wel weer de tijk strak rond het matras vastmaken, zodat de veren niet opzij zouden schieten bij belasting. Maar eerst werd de foamlaag vastgeplakt en toen kon het naaien beginnen.
0F1592DD-E3B3-47D7-A048-40224B233344
Fay zorgde voor een kalmerende invloed terwijl ik de boel keurig met een festonsteek en speciale naald vastnaaide. Jon kwam er ook nog even bijliggen, maar Puk en Sherlock bleven liever met hun pootjes op de grond. Ik was er een halve middag en avond zoet mee, mijn vingers waren rood en gevoelig, maar het resultaat mocht er wezen, nu kan manlief tenminste lekker op zijn zij liggen op de bank. De losse bankkussens liggen nog even in de woonkamer op de grond, de katten zijn hier heel blij mee. Eindelijk snappen we ze.

51CA2850-61FB-4972-AD42-42E73F08614B
In het kader van afval scheiden haalde ik de veren uit de pockets
CDE260D4-F283-4277-B5C0-FB19F483B1E3
Even dacht ik hier nog wat mee te kunnen doen, of een ander er blij mee te kunnen maken, maar nee. Dus huppetee weg er mee.
C3E558DC-E3D5-4C5A-91C3-0426C1AC8710
De volgende dag (gisteren) begon al goed, maar niet heus; mijn iPhone knetterde een beetje toen ik hem op de lader zette, en eenmaal opgeladen werd hij steeds warmer toen ik hem gebruikte. Ik keek bij de instellingen naar info over de batterij en zag de melding dat er iets mis was en de batterij vervangen moest worden. Noooh😫

In Roosendaal zit een Amac winkel (van Apple) en ik belde ze op, of ze een nieuwe batterij in mijn iPhone konden zetten. “Ja hoor, dat kan bij ons. Wij sturen de telefoon dan op en dan kunt u hem later weer bij ons ophalen”, sprak de jongen opgewekt. “Oké, dus jullie kunnen het niet”, zei ik, “en hoe lang duurt het eer ik hem weer kan ophalen?”.
“7 tot 10 werkdagen”, zei de jongen met de enthousiasme alsof het een geweldige aanbieding was en ik gek zou zijn deze kans door mijn vingers te laten glippen. Jullie snappen dat ik dit niet acceptabel vond, en bedankte de jongen voor zijn tijd en hing op.

Na een rondje bellen vond ik een winkel in Goes Zes met een Apple licency werkplaats waar ze het gelijk konden doen, ik kon er gewoon op wachten, een uur of twee. Na een ritje van veertig minuten in de snikhitte (32 graden) met een airco die aan het begin van de rit plots de geest had gegeven werd ik geholpen door een vriendelijke man, ik mocht plaats nemen in hun wachtruimte en iets te drinken pakken uit hun automaat (alle mogelijke soorten koffie, chocomelk en heet water, het wolkje melk moest je erbij denken). Ik had een breiwerkje bij me en zo kwam ik de anderhalf uur wel door.
8D90E21A-4682-4493-9E49-FFE7A59BB880
Helemaal happy met het veilige gevoel van een nieuwe batterij en slechts €77,50 lichter reed ik terug naar huis met de ramen een stukje open, want het was zo heet ☹️ Thuis maakte ik gelijk een afspraak bij de garage om de airco na te laten kijken, ze hadden pas eind volgende week een plekje, eerst een onderzoek en dan hoor ik of ze het wel of niet gelijk kunnen verhelpen. Ik zal wel weer een breiwerkje meenemen, of wat haakwerk, voor het geval het een paar uur gaat duren, maar laten we hopen dat het enkel een losgeschoten leiding is.

Het gras was alweer lekker lang geworden, de katten vinden dit niet erg, des te meer is er te zien is en te beleven.
4AEC641A-CC3B-433F-A2BA-9CBDD699514A
De vijver begint dicht te groeien, Jon probeert af en toe of een lelieblad hem kan houden als hij een kikker iets in zijn oor wilt fluisteren.
50A6F1AD-E901-43C0-A9AB-5DCCA504E9AA

Met de voorspelling van regen voor de volgende dag besloot ik het gras donderdagavond te maaien, de parasolvoet moest hiervoor van het gras af, en toen ik het opzij trok kwam er een mierennest tevoorschijn.
35424E15-CD9F-4FFE-B9AA-D338987B01E3
De mieren waren opeens het dak van hun nest kwijt en gingen als een gek slepen met de eitjes.
7DE1573E-CAFD-4197-BD88-E889C89DAACF
Alles moest ondergronds voordat de vogeltjes het zouden ontdekken, de katten zagen het gekrioel en wilden er het fijne van weten

Voor Puk en Fay was dit vast de eerste keer dat ze zoiets fascinerends zagen
847B85ED-BA0A-41F7-B86D-6BE76D10EFAF
Puk bleef mooi buiten de lichte grascirkel liggen, Fay durfde er wel overheen te stappen.”Zie je wel, je kan er gewoon op staan, er gebeurt niks”. Maar je ziet aan haar snoetje dat ze er zelf niet helemaal zeker van was. 
69AC4479-345A-465A-8F0B-9E1C70682604
De mieren werkten door, Fay moedigde ze nog extra aan

Ik rolde de parasolsteun van het gras en een half uur later rook het heerlijk naar gemaaid gras. Vanmorgen strooide ik mest op het gras, ik wilde het eigenlijk na het maaien al doen, maar Puk wilde niet naar binnen komen. Het duurde tot half de middag eer het ging regenen, en al die tijd rook het naar koeienmest in de tuin met de almaar stijgende temperatuur. En helaas is Puk nog steeds niet thuis gekomen  , we maken ons allemaal zorgen. Ik ben al door de wijk achter ons huis gaan zoeken, ook langs de brede diepe sloot. Geen Puk te zien, wel twee grote waterschildpadden 🤔

De katten lopen regelmatig naar binnen om te checken of hij zich al heeft gemeld, en sloffen dan weer naar buiten om verder te zoeken. Toen het regende lagen ze onder de veranda op wacht en keken op bij elk geluidje, en ik ben benieuwd of ze vannacht alledrie buiten gaan blijven. Puk is geen kat die ergens naar binnen gaat en zich laat opsluiten, of oppakken en meenemen, hij zal vast net buiten de wijk tussen de kippen en ander klein vee (muisjes) scharrelen. We zijn al onze katten wel eens langer dan een dag kwijt geweest, en dan kwamen ze opeens stoffig, hongerig en moe weer aankakken. Heb vertrouwen, heb vertrouwen, heb vertrouwen…… maar ondertussen loop ik met een knoop in mijn maag en ga zo weer een rondje lopen.

Nou heb ik mensen horen zeggen: “Ik zou niet naar bed gaan als mijn kat nog buiten was.”, maar de kat is de lachende derde hoor, die komt echt niet naar binnen omdat ik opblijf. En om nou half misselijk van de slaap beneden met de schuifpui open te zitten, wachtend op een kat die misschien pas onder de morgen naar binnen komt, daar begin ik niet aan. De tijd van nachtdienst draaien heb ik gehad.

00.45 vlak voordat ik de schuifpui dicht wilde doen zag ik Puk zitten op het terras, hij wilde niet naar binnen komen dus kreeg hij zijn eten buiten en dit schrokte hij achter mekaar op.  Sherlock is ook nog buiten, hopelijk vinden ze mekaar en zie ik ze in de ochtend samen op het bankje onder de veranda zitten. Ik slaap in ieder geval gerust nu ik weet dat hij ongedeerd is.

6 gedachten over “Mierennest

 1. Yvonne aka sommeke

  Ik heb wel eens ‘s nachts, via een website van de dierenbescherming, doorgegeven dat kater Uk niet was thuisgekomen en flyers geprint die ik ‘s anderendaags wilde posten in de buurt. Ik was er net klaar mee kwam hij vuil bestoft weer thuis. Het moet een bangelijk avontuur geweest zijn, het is nooit meer gebeurd … oef!
  Sterkte kattenmoeder!

 2. Ingrid

  Ohhh die mieren, ik voel ze kriebelen… wat een avontuur met Puk… jakkes, jammer dat hij de benen heeft genomen maar ja, de wereld is ook zo groot.. maar hij is nog zo klein…
  Ik hoop en duim dat hij er snel weer is.

 3. mieke

  piep

  Ach meid die poezen toch… ken het gevoel.. en ze komen pas als zij er genoeg van hebben…
  Gelukkig was er het “oke-gevoel “voor je naar bed ging.

  knuf

  ps. wat een stunt met het matras.

 4. Essie

  Wat heb ik weer genoten van je levendige verhalen en prachtige foto’s en filmpjes. Indrukwekkend hoe die mieren hard werken. Kan je van jouw kroost niet zeggen als ik ze zo zie liggen 🤣.
  Puk is echt een solo avonturier geworden hè. Gekke kat. Dank je wel voor de super leuke update en ik hoop dat die stouterd er weer is😘

 5. Truus

  Dapper hoor om het matras in te korten!
  Dat was niet leuk dat Puk niet thuis kwam– hopelijk gaat hij niet te vaak zolang de hort op en is in het vervolg op tijd thuis.
  Rustige dag vandaag
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.