middagje Amsterdam

Vrijdagmiddag zijn we weer naar Amsterdam gegaan om Evelien op te pikken en om er nog een paar uurtjes stappen aan vast te knopen, maar omdat Evelien behoorlijk op haar tandvlees liep (slechts 3 uur slaap gehad afgelopen etmaal) werd het stappen beperkt en schoven we al om kwart over 5 aan de Argentijnse Tapas tafel, op een steenworp afstand van de quiltwinkel Birdblocks, waar we natuurlijk eerst naar toe waren gelopen. Ik was vergetten het adres op te schrijven, er stond me in het adres iets bij van ‘voorzijds’ en iets van een ‘wal’, en Perry stuurde ons gelijk naar de Nieuwezijds Voorburgwal (nou, zo ver zat ik er niet naast toch?), maar wat is-ie lang, en je kan links én rechtsaf die straat uitlopen, en de straat leek ook al helemaal niet op wat ik me er van kon herinneren, jaaaaren geleden, toen ze net geopend waren. Op goed geluk liepen we maar een kant op, tot Evelien me op iets wees, aan de overkant van de weg tussen steigers. -deze foto komt van hun website, ik had geen digi bij me-. We staken met gevaar voor eigen leven over en stapten binnen bij Birdblocks; nou ja, ‘we’, de dames, want de mannen bleven buiten wachten, wel zo stoer. Wat een heerlijke winkel, maar omdat ik Evelien niet al te lang wilde laten wachten heb ik niet alle bakken ondergekwijld, in Oktober zie ik ze weer, in Westouter met het quiltweekend, en zal ik de schade inhalen. Ik heb 2 siliconen vingerhoedjes gekocht en Suzanne mocht garen uitzoeken voor haar quilt, het werd een verlopende van zachtroze naar knalroze glimmende garen. Om het save te spelen heb ik 2 klosjes gekocht. Ook heb ik  3 P&Q’s gekocht, de Engelse versie, om lekker in te neuzen later. Foto’s van mijn buit verschijnen later.

Naast de Birdblocks zit De Haan en Wagemakers, maar helaas was die net gesloten, het was klokslag 5 uur en de dame achter de kassa stak verontschuldigend haar handen omhoog toen ik naar binnen keek. Ojee, Birdblocks sluit ook om 5 uur, he wat vroeg allemaal.

Bij thuiskomst ontdekte ik een dikke vlop in de bus van Inge, ik had het gewicht van een superei geraden, hun kippen leggen soms joekels van eieren. In de vlop zat een pakje van 40 vierkantjes van ongeveer 12½ cm/5 inch, van Moda, van de Bistro-serie. Ooh wat is dat genieten, zulke mooie kleuren! Het ‘blauw’ op de bovenste foto is iets donkerder dan in het echt, en het blauw op de foto er onder is te fel, te blauw; het zit tussen blauw en groen in (007788), zoals op deze site als achtergrondkleur

dank je wel Inge!The Moda bundle found in our mailbox friday evening was a gift from Inge, a prize for guessing the right weight of her egg- her chooks egg- and I guesed right yet again. Last year I won a towel with my name embroidered on it and now this lovely Bistro-serie of 40 pieces of 5x 5 inch squaires. That’ll be my next project I think. 

Friday afternoon we went back to Amsterdam to pick up Evelien, she was tired after a week of partying and getting up early in the morning, so we only went to visit the local quiltshop Birdblocks (such a lovely shop), where I bought silicon thimbles and Suzanne made her choise of quiltingthread for her quilt, a lovely bright pink of course. I’ll show pictures later. It was a shame the quiltshop next to Birdblocks closed at 5, but Birdblocks closinghours are also 5 PM, which I didn’t know. The quiltshop de Haan en Wagenaar is famous for its shiny coton chinz in a Dutch repro-print.

0 gedachten over “middagje Amsterdam

  1. miranda sol

    Bofkont! Al was het nog leuker geweest dat je bij de Haan & Wagemakers ook binnen had gemogen. En jou kennende komen er van die lapjes vast snel wel iets leuks uit. Groetjes uit Virginia