meel en meer

Vanmiddag ben ik naar een nog werkende molen geweest in Terheijden, boven Breda, om broodbakspul in te slaan. Ik had op de bee gehoord dat ze er zulk lekker broodmeel hadden, dat ik het ook wilde testen, na jaren van Soezieproducten wil je wel eens wat anders. Het eerste broodje zit er in, maar het ruikt lang niet zo lekker als onze Waldcorn, maar het is ook geen Waldcorn maar Vicorn. Ik reed er in 1 streep naar toe, kon niet missen, de enige molen in de verste verte met draaiende wieken ☺ van de buitenkant zag het er gewoontjes uit, maar binnen was het zeer uitgebreid, allemaal schappen vol keurige zakken en zakjes, met namen die me niks zeiden tot enigszins bekend in de oren klinkende broodsoorten. Ik slaakte haast een kreet van opwinding toen ik Waldcorn zag staan. Mijn mandje vulde zich al snel met verschillende soorten broodmeel, en toen zag ik mooie kleine zakjes van een halve kg vol met cakemixen, muffinmixen, scones, tulbanden, ooh het water liep me in de mond; ik wilde wel van alles 1 zakje pakken maar moest de realiteit niet uit het oog verliezen: houdbaar tot? Ik zag op de zakjes dat er minstens 3 maanden te gaan was voordat de muffins verlopen waren, nou, zolang trekken ze het echt niet bij ons in de kast. Een half uur na thuiskomst stonden ze al in de oven, citroen, appel-kaneel en chocolademuffins, op de foto is te zien waar de voorkeur naar is gegaan bij de kinderen. De handige muffinvormen van karton kon je daar ook kopen, 3 trays van elk 6 vormpjes voor nog geen euro (geloof ik)Muffins. Nou ja, ze hebben een webwinkel dus daar kan je de prijzen op zien. Evelien en ik hebben ze gemaakt, van elk pakje heb ik de helft genomen, zodat we er ons niet aan zouden over-eten. Ik heb de citroenmuffin op, zalig!

De Vlaamse gaai (met dan k aan de lezers heeft hij een naam) zat vanmorgen te schommelen op de Speels1_1 pindasnoer, zag er leuk uit, en toen pikte hij er een pinda uit en vloog weg. Zopje -die net te voren met een muis in zijn bek een rondleiding gaf in de tuin vond er geen bal aan en wilde naar binnen.

Jellyrolls en deze jelly rolls kreeg ik vanmorgen van de lapjeskoerier, besteld in Amerika bij Carly zijn ze niet mooi? Zo uitbundig van kleur, en nee, ik heb geen idee nog wat ik er van ga maken maar mijn handen jeuken!

0 gedachten over “meel en meer