luctor et emergo

Zaterdag vroeg uit de veren en naar Vreeland gereden, een plaatsje boven Utrecht, alwaar in het dorpshuis een grote bee werd gehouden, inclusief quiltwinkeltje Last saturday I went to a bee in Vreeland, in the villagehouse, a quiltshop was also invited., de Bricoleur.☺Hun website is nog onder constructie, het inscannen van alle aanwezige stoffen blijkt een grotere klus te zijn dan ze had gedacht. Eerst aan de koffie en lekker een rondje kletsen, en toen een miniworkshopje, een knijpdoosje maken. After the coffee and the chatting there was a workshop which I attended, we made these cute little oval boxes.   Heel leuk om te doen, een stief uurtje doorwerken en hij was klaar; beetje jammer dat ik de puntjes van de mallen -die in het ‘doosje’ mee worden genaaid- te puntig had gemaakt; ze prikken door de stof heen in de vingers, dus ga ik morgen even de hoekjes een stukje losmaken, de puntjes ietsje rond afknippen en weer dichtnaaien. It was fun to make, finished took me about an hour, and I love my choise of fabrics, but found out the painfull way I could have paid more attention in cutting; the plastic shapes inside are a bit to sharp on the points, it sticks into the fingers when you press te box open. I’ll fix that tomorrow.

maar ‘k heb er wel een mooi stofje voor genomen he. na een heerlijke lunch en weer geklets en shoppen in de winkel hadden we een show&tell After the delicious lunch we had a show&tell     ik had hulp met hooghouden I had some help holding this quilt up en bij het zien van deze foto moest ik erg lachen and I had to laugh when I saw this photo, look at my tonque ☺ my dad does that too, it’s in the genes.

  met het puntje van mijn tong uit de mond, van wie zou ik dat nou hebben? ☺ Nadat ik nog wat leuke lieve lapjes had gescoord Look how pretty, I just couldn’t resist. was het alweer tijd om huiswaarts te keren,het Japanse paneeltje kan je zo gebruiken:The Japanese panel is for a quicky, just for fun

     en maar je kan het ook laten en in de aaifase blijven hangen. I worked on the weave-it sundayevening, tried out the Titanium needle, but it didn’t do the trick; the thread kept breaking. I tried something else, the silicone spray, first I sprayed on fabric to see if it stained, and when it didn’t stain I tried to quilt that piece, and it worked! Vanavond ben ik pas toegekomen aan de weefquilt en het uitproberen van de Titaniumnaald, die ik van Caroline had gekregen. Deze naald ging wel goed door de stof, hoewel je de machine hoorde bonken, maar helaas knapte de draad ook nu om de haverklap! Toen greep ik naar de fles, ik kon er niet meer tegen. De spuitfles wel te verstaan, waar siliconen in zitten. ik probeerde het eerst uit op een klein stukje stof van de grote lap afgescheurd, en toen ik geen vlekken zag verschijnen van de spray, probeerde ik het quilten hierop uit. Wat een verademing, het liep letterlijk gesmeerd! Daarna durfde ik het aan op de weefquilt het inspuiten deed ik in de garage, want de tegelvloer wordt spekglad van siliconenspray! Van ongeveer een meter hoogte spoot ik de quilttop licht in, en in no-time had ik bijna de hele quilt doorgequilt. Ik ben halverwege het inquilten van de kleine vierkantjes in het midden gestopt, zo iets moet ik niet doen vlak voor het slapen, want dan quilt ik de hele nacht door in mijn dromen en ben ik bek-af als de wekker af gaat. Maar ik zal heerlijk slapen, in de wetenschap dat het probleem is opgelost! So I sprayed it on the weave-it quilt in the garage (silicone spray makes the tile-floor very slippery and it’s difficult to remove), from a meter from the quilt, and I stopped quilting when I only had a few more centre blocks to fill. It’s not good for my beautysleep when I quilt till I go to bed, it makes me quilt in my dreams.But I’ll sleep like a baby, knowing I’ve solved the problem.

0 gedachten over “luctor et emergo

 1. Guute

  ‘k Weet dat siliconen gebruikt worden voor borstprothesen en voor mountainbikes maar voor ’t quilten??? ‘k Heb weer iets bijgeleerd! Jullie dagje ziet er zo ontzettend leuk uit. ‘k Zou mij ook vergapen aan het winkeltje!

 2. Ada

  Ben blij dat het probleem opgelost is.
  Leuke lapjes ook. Die met die grote bloemen zie ik wel zitten voor een tas…
  Dag, Ada

 3. Jantine Urban

  Vreeland was weer gezellig, las ik al op Quiltkletsers, ik stond bij Sandra in de stand, dat was ook gezellig. Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij kan zijn.
  En wat heerlijk dat je quilt probleem is opgelost, ik zou ook wel huiverig zijn voor siliconenspray op mijn quilt…

 4. Willeke

  Bedankt voor het toevoegen van je snuitje op mijn webje! Zodoende kwam ik bij jou even rondneuzen.
  Wat heb jij een GEWELDIGE kopfoto boven je logje staan!!!
  Zo te zien hebben jullie het goed naar je zin gehad in Vreeland! Toppie!
  groetjes,