going nuts or not

Nadat ik vanmorgen weer een stukje had gequilt en het beu begon te worden dat het draad nog regelmatig knapte -ja, ook met de Microtex sharps-, keek ik of ik niet nog andere naalden in mijn bezit had: de Topstitch en de Embroidery naalden zaten in de naaikoffer tussen de lapjes en de lavendelzaadjes, het zakje was helaas open gegaan in de tas, wat een zooi! Maar het ruikt er nu wel heel erg lekker☺en lavendel kalmeert. De Topstitch maakt helaas enorme gaten in de stof, daar waar de blaadjesprint zit lijkt het wel in te scheuren! Naast de blaadjes vallen de gaatjes mee (nog een bewijs dat het aan de blaadjes ligt) I’ve been working on the damn quilt again, trying out 2 different needles: the Topstitch and the Embroidery needle, but unfortunately they too don’t do the trick. The Embroidery needle’s effect is not so good, it’s skipping stitches; the Topstitch needle even damages the fabric, like mini-cuts on the leaves only, see photo.   Met de Embroiderynaalden lijkt het beter te gaan, maar helaas slaat hij  nu steken over, dus dat je wel de gaatjes krijgt, maar het draadje trekt gewoon een recht lijntje tussen einde en begin van het meestikken. Putdiepe zucht.

Ik heb al 3 verschillende garens gebruikt, en net zoveel verschillende spanningen; ik heb ook zo’n reservespoelhuisje voor siergarens waarmee ik kan experimenteren met de spanning aldaar, maar helaas lost dit niks op. Het ligt volgens mij echt niet aan het garen maar aan de stof, en dan wel aan de gummie-achtige laag waarmee de blaadjes zijn gemaakt. Even heb ik overwogen om de quilt met siliconenspray in te spuiten, maar ik durf niet, omdat ik niet weet of het vlekken maakt. Ik heb ook al geprobeerd de blaadjes te ontwijken tijdens het doorquilten, maar dat is zo’n monnikenwerk, geen beginnen aan! I’ve tried out different yarns, different tensions, upper and below, but nothing works. I really think it’s all due to the gummy-ish layer of leaves, I considered spraying the quilt with siliconspray, but I’m not sure if it stains. And I even tried to avoid the leaves while quilting, but that’s thé thing to do if you want to be admitted in a funnyfarm. To be continued

0 gedachten over “going nuts or not

  1. Marie-Thérèse

    Tsja, je bent een ervaren machinequiltster en ik ben nu toch ook uitgepraat. Die stof, die ken ik wel. Heb hem ooit eens gebruikt om er healing hearts van te maken, als achtergrond dan. Als ik jouw ge-etter nu zie, hoop ik maar, dat die blokjes van mij ergens in een stapeltje NogTeAfTeMaken is beland….. Toch goed van dit hele gedoe is, dat je voor de antieke quilt verder andere stof gaat gebruiken. Stel je voor, dat je met die quilt ook zoveel problemen hebt. Groetjes uit Duitsland

  2. dineke

    Ik geloof dat ik nu heel goed weet welke schattige stof ik nooooooooit moet kopen. Vreselijk om zo te moeten quilten. Sterkte er mee.