leuke praatjes

Vanmorgen aaide ik Zipje -die op ons bed lag te ronken- toen ik een bolletje bij zijn kaak voelde; een teek die zich al behoorlijk vol gezogen had, en terwijl ik zo aan het kijken was naar meer bolletjes vielen er nog 3 kleine teekjes uit zijn vacht, net kleine spinnetjes. Ik wist niet wat ik zag! Ik vloog naar beneden om de tekenlepeltje te pakken en een glas om de beestjes in te stoppen, en terug op onze slaapkamer lieten de loslopende teekjes zich makkelijk in het glas schuiven. Zipje was minder gecharmeerd van mijn pogingen om de teek eruit te wippen, maar hij leed in stilte. Toen ik klaar was schoot hij van het bed af en de trap af en toen drong de ernst van de situatie pas goed door; we hebben op de overloop en in onze slaapkamer donkerblauwe vloerbedekking, lekker warm en zacht, maar helaas ook perfecte camouflagekleur voor de teken. 9 uur en ik stond de hele bovenverdieping te stofzuigen, inclusief ons bed, de matrassen en er onder, en hoe langer ik bezig was hoe meer ik last van kriebels kreeg. Ik zag opeens in elk donker stipje op de vloer en tegen de muur een teek, de tekenfobie is geboren. De teken in het glas heb ik gedood door er kokend water op te gieten, door de wc spoelen leek me geen goed idee. Mijn vader zei later dat ze ook dood gaan als je je voet erop zet (met schoenen aan natuurlijk), maar het idee alleen al!

We waren klaar met eten vanavond, gezellig gechineest, en we waren aan het natafelen; lekker kletsen over de dag, en over de -wederom- verstopte wc boven, die ik gelukkig snel ontstopt kreeg met de plopper, en zo kwam het gesprek op de stoelgang en in het bijzonder over het papiergebruik, de hoeveelheden en de manieren waarop…. rustig maar jongens, ik zal niet in details uitwijden.Cid_02b601c6f7c8e05aba400a02a8c0nod  De broeken bleven aan tijdens de verhelderende demonstraties, we hebben gelachen!☺ Om de boel wat te verduidelijken had ik een rol wc papier erbij gepakt, vooral shockerend was te zien hoeveel Perry gebruikt! Grootverbruiker in zowel water tijdens het douchen als papier tijdens de wc-gang.

Toen de tafel afgeruimd was zijn we op een andere vlaai overgestapt, nl de Limburgse Vlaai uit Weert. Perry was daar vandaag vanwege zijn werk en toen hij dat zei vroeg ik of-ie een vlaai wilde meenemen, en hij kwam thuis met 3 stuks! Veel lekkerder dan die van Multivlaai! Ik heb van alle smaken een heel smal stukje genomen omdat ik niet wilde kiezen: een kersen, appel/ rijstvlaai (van elk een halve) en een abrikozenvlaai.

0 gedachten over “leuke praatjes

 1. Inge Slaats

  Groot gelijk dat je van al die vlaaien een stukje neemt, ze zijn zóóó lekker! En inderdaad, Multivlaai lijkt overal op behalve op een Limburgse vlaai. Hoe ik dat allemaal weet? Ik kom regelmatig in Weert, vrienden van ons wonen daar.

  Doei,
  Inge

 2. Hendrika

  Yum een lekkere vlaai zal er nu wel in gaan, heb net een bakje coffee ingeschonken. Maar weet niet of dat met Weight Watchers een goed idee zou zijn. Helemaal omdat ik op vrijdag altijd me weigh-in heb:).

  Yuck, teken are no fun. Wij gebruiken een product dat heet Frontline Plus, tegen vlooien en teken. http://frontline.us.merial.com/home/
  Weet niet of ze zoiets in Nederland hebben.

  Groetjes

 3. Marjolein

  Hoi Shirley, als je je katten om de 4 à 6 weken met Frontline (of ex-spot is nog een stuk goedkoper)behandelt (even een tube leegdrukken tussen de schouders op de rug,) blijven de teken niet meer hangen. Het gaat er vnl. om, dat de teken je katten een ziekte kunnen overbrengen als ze lang op de huid blijven zitten. Met Frontline is dit risico veel kleiner, én ze vallen vanzelf eraf. Nooit een teek dooddrukken met je voet op de grond, ook niet buiten. Hij kan vol eitjes zitten (niet zichtbaar voor het blote oog) en die eitjes zijn hééél erg moeiijk te doden, ze blijven heel lang in leven. Ik doe ze in een wcpapiertje en spoel ze dan door. Groetjes, Marjolein.