Leuk zo’n iPhone

Als-ie doet wat je wilt ja, maar momenteel kan ik er niets mee. Gisteravond heb ik hem op de pc aangesloten om alle filmpjes over te zetten op mijn harde schijf, en toen begon iPhone gelijk met synchroniseren enzo. Hopeloos onwetend op dit gebied heb ik hem z'n gang laten gaan, toen de filmpjes over gezet, en afgesloten. Toen ik vanmorgen vanuit mijn luie stoel even mijn mail wilde checken op mijn iPhone, kon ik geen verbinding krijgen. Safari kan het niet omdat er geen internetverbinding actief is. Krijg nou hangtieten! Dus ik naar de instellingen van internet op de iPhone, en jawel, alles was leeg. Dus ik al lang blij dat het zoiets simpels was, en snel heb ik alle info weer ingevuld. Mooi toch? Niet dus, nog steeds geen internetverbinding. Dubbel geccheckt op typefouten, niks mis mee, wat nou?

AAArrrgh!

Op advies van zoon heb ik op de pc de iTunes eraf gegooid en opnieuw geinstalleerd, kijken of na het opnieuw aansluiten van de iPhone op de pc nu dingen beter zouden gaan. Welnee, tuurlijk niet. Ben ik de enige die ruzie heeft met d'r iPhone3GS? Lijkt me stug. Waar ik van baal is dat ongevraagd dingen veranderd worden op mijn iPhone zodra deze contact heeft met de pc, of is dit ook iets wat je kan instellen? Wie het weet mag het zeggen. Ik denk dat ik even (haha, ik geloof in sprookjes) de Vodafone winkel een bezoekje breng in de hoop dat ze me kunnen helpen, want ik kan nu ook geen sms berichtjes ontvangen/verzenden, en dat is helemaal niet de bedoeling!

Oké, het is weer opgelost:

bij nader inzien (derde keer proberen) bleek dus dat de simlock actief was, en dat ik gewoon de code moest intypen en toen deed-ie het wel. Jeetje, wist ik veel! (inderdaad, zij wist niet veel) bij mijn vorige toestel bleef het beeld gewone zwart als je geen code had ingetypt, je kwam er gewoon niet in. Bij iPhone lijkt alles okay, alleen dat kleine woordje simlock links boven deed uiteindelijk een lichtje branden bij me. 

0 gedachten over “Leuk zo’n iPhone

  1. Renske

    Maar je kan toch ook synchroniseren van de pc naar je telefoon doen. Ik tenminste wel. Eerst de instellingen bij het synchronisatieprogramma aanpassen en dan je telefoon aansluiten en alles wordt weer terug op je telefoon gezet. Zo doet hij het bij mijn HTC-telefoon.

    Wat de instellingen betreft van internet en mailprogramma. Als je inlogt bij Vodafone, dan kan je die gegevens ook opvragen. 😉

  2. miranda sol

    ben ik blij met mijn simpel mobieltje…ben al blij dat ik weet hoe die werkt! Oja, en ook mijn soepje is heerlijk….alleen dan van een oranje pompoen! Ook ik ben oermoedertje, joehoe en nu gaan slapen…trusten meiske….of ben jij nog druk aan de quilt?