lentekriebels

Photobucket

Dit redworkje is een liefje, is ’t niet? Een klein tussendoortje gemaakt voor iemand anders, leuk werk maar zo rood ☺ Ik ben een beetje verwend gewend geraakt aan die zachte Gardeners Journal en GDO kleurige borduurgarens. De GJ van mijn moeder is nu helemaal afgebiest en ligt -as we speak- onder de natte lappen om het gegolf aan de onderkant weg te werken, ik hoop dat dit gewoon van het werken komt, zal wel; hij is in ieder geval ruim op tijd klaar voor de tentoonstelling die de Diamond Patchers gaan houden, een actieve beegroep waar mijn moeder al een paar jaar lid van is.

Terwijl ik na gedane arbeid naar de opgenomen aflevering van Grey zat te kijken zag ik naast me in de tuin activiteiten vlak bij het raam; een koolmeesje zat kattenharen te verzamelen en vloog er mee weg. Ik plukte wat haar van Witje van zijn kussen en legde ze buiten en in no-time waren ze door mees meegenomen; gewapend met kam haalde ik haren weg bij Zipje (die een dikke ondervacht heeft), Zopje (waar maar weinig van af kwam omdat hij zichzelf goed verzorgd) en bij Witje (vette haren en een paar klitjes). Deze buit legde ik neer bij het gras, zette de schuifpui open -ondanks het koude windje- en zakte neer in mijn luie stoel, gewapend met de digi. Ik had hem op continue-schieten gezet en schoot zo 30 foto’s weg, waarvan hier een paar:

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

zijn bekje zat af en toe zo vol met haren dat hij volgens mij op het gevoel naar zijn nestje moest vliegen, net een hippie met teveel gezichtsbeharing. Als later enkele meesjes wel erg tam zijn als onze boys in de buurt zijn, dan weet ik waar het van komt, ze herkennen de lucht als nestlucht. Heb je nog niet genoeg van dit vogelpraat, klik dan maar eens op deze link waar je vogels kan bekijken die mbv een webcam bij hun nest gefilmd worden. Met dank aan Lies die deze link doorgaf.

0 gedachten over “lentekriebels

 1. Yvonne aka sommeke

  Toch een schattig Sunbonnetteke!
  Jullie katten zorgen voor materiaal, genoeg voor een nieuw nest en een pelsen jas voor de hele familie koolmees (sjiek voor ’s zondags)

 2. Ines

  Wat een lief borduurseltje.
  Ik geniet ook zo van de koolmeesjes, bij mij is het nestje klaar en is hij driftig op zoek naar een vrouwtje.

  Groetjes
  Ines

 3. Anja.M

  Je redwork is leuk, en bij mij zijn de mussen ook nest materiaal aan het verzamelen, namelijk ze zijn de kokosmat aan het plunderen wat in een mandje ligt.

 4. miranda sol

  Ach wat schattig! Zowel het stichwerkje als dat hard werkende koolmeesje. Zal me die een prachig warm nestje krijgen. Om jaloers op te zijn met die nachtvorst hier. Groetjes uit Virginia