Lentegeluiden

Oudste spruit was vorige week jarig, 23 lentes jong, IMG_1576

met al haar werk, studie en feestjes had ze geen tijd om naar ons toe te komen, en dus togen we met z’n allen naar haar flatje in Amsterdam om haar te feliciteren en te verwennen met cadeautjes, allemaal spullen voor haar balkon; bloembak met kruiden en tomatenplantjes in pot van haar opa en oma, de kruiden roken al heerlijk toen het plastic er vanaf ging, we kregen spontaan zin in pizza.  Een parasol met UV bescherming- en opklapbaar tafeltje kreeg ze van ons, het tafeltje kan ook heel goed binnen kan staan, de parasol ook, maar dat staat een beetje raar.

Ze deelt het appartement met nog twee studenten, waarvan eentje (meisje links op de foto)  ook roodharig is, en zij was ook heel blij met de parasol: “Yeah, nu kunnen we verantwoord buiten zitten in de zon!”. De andere huisgenoot was niet thuis, hij heeft het concept “opruimen” niet goed begrepen en wilt (kan) het ook niet begrijpen, en dus hebben ze over een maand of twee een nieuw huisgenoot; Suzanne (met wit vestje) zou er goed bij passen, al was het maar vanwege haar haarkleur, maar Breda-Amsterdam is niet te doen de komende jaren, dus helaas. IMG_1561 Evelien had een lekkere MonChou taart gemaakt die er met smaak in ging, en tegen half 7 reden we naar het centrum (de Pijp) om te gaan eten bij “Simpel“, IMG_1575 een heel gezellig en goed restaurantje, waar we heerlijk hebben gegeten, en nadat we dochterlief weer veilig thuis hadden afgezet, reden we met twee auto’s naar huis; Tim was met mijn auto gekomen, hij had begin van de middag een examen in Breukelen, en was van daaruit naar zijn zus gereden. We vertrokken gelijkertijd, maar vanwege verschillende navigatiesystemen reden we al na 100 meter niet meer achter elkaar. Mijn route was blijkbaar korter, want pas voorbij Utrecht haalden zoon en manlief ons in, Suzanne zat naast me lekker te dommelen, het was een lange dag geweest voor haar. Iets voor middernacht stonden met een paar minuten verschil in aankomst de auto’s weer gebroederlijk naast elkaar op de oprit.

De foto’s zijn even niet aanklikbaar, tijdens mijn blogpauze heeft WordPress enige aanpassingen gedaan en als ik doe als anders zou je na aanklikken van de foto gelijk in het album komen, en dat is niet de bedoeling, vind ik, want als je via een mobiel netwerk mijn blog leest, kost het veel tijd/data eer de pagina geopend is. Zodra ik langer achter de computer kan werken zal ik het eens goed uitzoeken, maar  voor nu moeten we het er maar mee doen.

0 gedachten over “Lentegeluiden

  1. Truus

    Nog gefeliciteerd met de verjaardag van oudste dochter. Leuke gezinsfoto van jullie en zo te zien hebben jullie allemaal genoten.
    Gezellig weer wat van je gehoord te hebben-sterkte en beterschap.
    groetjes,Truus uit Drenthe