lekker

Het was vanavond weer eens gezellig met de bord op schoot eten op de bank, ons aller geliefde koude pastaschotel smaakt zo het best. De tv ging aan -ik wilde even nieuws kijken- we hadden wel geluid maar geen beeld. Vonden de kinderen prima, eindelijk was de tv kapot en konden we ook een plasma tv kopen, volgens Evelien zijn we de enige in deze straat met zo’n ‘achtelijke dikke tv’. Het aan- en uitzetten bleek voldoende om de beeldbuis wakker te schudden en zo zaten we nostalgie te snuiven met een aflevering van Sesamstraat, over boodschapjes doen, plakjes worst krijgen bij de slager enz.. Meligheid ten top natuurlijk om met kinderen van bijna 13, 17 en 18 hier naar te kijken, toen het afgelopen was kwam een zeppelin in beeld en zwaaide een ubervrolijke jonge meid ons gedag -we moesten terugzwaaien, ze zag dat we dit eerst niet deden-.

Letterlijk een tel later kwam het programma "Zendtijd voor politieke partijen" in beeld, -we dachten dat dit een grapje was, maar neen; zonder waarschuwing vooraf zagen we hoe jonge kuikentjes zo uit het ei harteloos van de ene band op de andere band werden gekwakt, grotere kipjes zag je levend een draaimolen ingaan en achter hun -aan een soort zweefbaan- zag je levenloze lotgenoten aan de pootjes hangend en kaalgeplukt wegdraaien. Hoe de castratie van biggen in z’n werk ging zagen we in de volgende paar seconden, een gillend geluid en een mes dat op de klootjes gezet werd.

Partij van de dieren, ik ben er helemaal voor hoor, maar waarom moet dit nou zo vlak na Sesamstraat? Weten jullie wel hoe hard dat is voor al die tere kinderzieltjes, hoe moeten de moeders dit nu aan hun kroost uitleggen?  Stoer hoor, om op deze manier vegetariers te kweken, "begin zo vroeg mogelijk, pak het aan bij de wortel" moeten ze bij die partij hebben gedacht, knal het op tv direct na een kleuterprogramma. 

0 gedachten over “lekker