Laatste hoeken, nog 2 te gaan

Zopje in diepe rust, en Zipje die me spinnend en kletsend bedelde om te kroelen, toen ik vanmorgen de kamer in kwam, alsof ze me willen zeggen: “Kijk vrouwtje, zo kan het ook.”.
PhotobucketPhotobucket
Maar het was zo lekker buiten, dat ik na ontbijt en een serieuze mok thee toch in de tuin ben gedoken, graskanten netjes rechtsteken en daarna op de knieën (op een plank) om het gras en onkruid te verwijderen; let wel, alleen onkruid wat binnen handbereik bevond, ik was niet van plan om in de perken te gaan ruimen. Tja, ‘was’ , want toen ik klaar was, en nog droog, heb ik ook het eerste plantenperkje bij het keukenraam gedeeltelijk gewied, tot de container vol was, altijd een mooi moment om te stoppen.

Na de lunch van vers gebakken brood en een kopje koffie om het af te leren, moest ik Zopje van de quilt afjagen, zodat ik iets kon uitproberen wat ik in mijn hoofd had zitten voor de vierkante hoekblokken. Ik had er een pijl in gezien, en wilde een beetje in de sfeer van de sterren rechte lijnen quilten, en dat is goed gelukt.

Ik gebruikte het ronde transparante voetje nr 44 (schoteltje) om de afstanden gelijk te houden. De hoekdelen kregen  weer dezelfde verenmmotief als eerder gebruikt, zodat er herhaling in zat.
Photobucket
De driehoek blokken aan weerszijde vulde ik op met Spinning Daisy van Leah, wat een geweldige site met tutorials heeft deze dame! Kijk, hier is de eerste al klaar, leuk om te maken!
Photobucket
Het patroon lijkt eenvoudig, maar is best wel een lastige, ik was bij het 2e blok even het padje kwijt, (what else is new?) gelukkig valt het niet zo op,
Photobucket
Photobucket
Morgen nog 2 hoekdelen doorquilten, en dan kan de bies er op! Welke kleur, geen idee, misschien wel wit, lekker simpel.

0 gedachten over “Laatste hoeken, nog 2 te gaan

 1. Hermie

  Jij bent er vroeg bij in de tuin, maar nu weer lekker aan het quilten. Leuke site gaf je door, ik heb me aangemeld, kan ik er nog eens gaan rondneuzen. De quilt wordt een beauty

 2. Janny

  Hallo Shirley
  Alweer zo’n mooie quilt, zo te zien weer grote blokken met grote onderdelen
  ik denk precies iets voor mij ( vanwege mijn slechte zien en beginnerstalent) is dit patroon ook bij jou te koop?
  Succes met de tuin, hier giet het en met het quilten.
  Groetjes, Janny