Kort nachtje

Lees je mijn blogjes via de e-mail, dan moet je even naar het vorige bericht gaan, ik heb er onderaan nog een update bijgezet, en dit bericht is het vervolg, of het gevolg.

Ik keek voordat ik in bed dook of Sherlock nog voldoende water en brokjes had, en Jon kwam achter me aan. Hij rook de verse catnip op het quiltje en ging met het muisje spelen, waarop Sherlock al miepend enthousiast vanonder het bed kwam, iets te enthousiast naar de zin van Jon. Sherlock wilde alleen maar neuzen denk ik, hij was helemaal niet bang maar ook niet dreigend, gewoon happy.
161707B2-DC60-41DF-A424-2E3C80BCD429
Jon was de enige die gromde en maakte dat hij weg kwam
6EADA448-F8BF-4B29-83AE-350CE28CBDC9
met Sherlock achter hem aan, hij durfde niet verder dan halverwege de trap. Ik wilde graag naar beneden, naar bed, maar als ik de trap af zou lopen zou dit het ventje misschien in paniek brengen, dus riep ik naar mijn lief die op zijn werkkamer naar een gruwelijke film zat te kijken, hij deed zijn deur open en liep naar de trap terwijl ik achteruit liep om de toegesnelde Sherlock ruimte te geven. En ja, we hebben kerstverlichting bij de trap hangen, vind ik gewoon te leuk om weg te halen. Dit komt nog van de tijd dat Suzanne midden in de nacht thuis kwam van werk en dan geen licht aan hoefde te doen.
512FE7B9-250B-4C27-8640-F7515352B9D9
We besloten om Jon niet in de garage te laten slapen maar de deur naar de keuken/woonkamer open te laten, zodat hij en Sherlock mekaar misschien al spelenderwijs zouden vinden. Nou, ze hebben mekaar gevonden hoor; misschien niet spectaculair maar je hoort en ziet Sherlock in gesprek met Jon en met mij. Ik krijg het filmpje niet rechtop, dus allemaal -op eigen risico- het hoofd naar links kantelen.


je kan niet de hele nacht op de overloop blijven staan, dus dook ik in bed, met Jon achter me aan lopend, en hij ging op de vensterbank zitten. Hij had gehoopt om via het raam naar buiten te kunnen, maar de hor zat er voor en het raam stond ook niet ver genoeg open voor het geval iemand zich door het horgaas zou klauwen. Hij gaf een klagelijk miauwtje, en dát had-ie nou net niet moeten doen, een miauwtje van boven, gevolgd door een “laat me er uit” miauw van Jon, gevolgd door een dichterbij komend miauwtje van Sherlock, jullie snappen het, dit gemiauw ging net zo lang door tot Sherlock ook op de vensterbank sprong, geblaas en gegrom van een Jon die zich het laplazerus schrok, en naar beneden rende. Met Sherlock al miauwend in zijn kielzog allicht. Wat zou hij zeggen, “papa”?

Ik heb zo te doen met dit kleintje die duidelijk hunkert naar contact met een soortgenoot, maar Jon heeft tijd nodig. Perry liet Jon halverwege de nacht in de garage, hij wilde eigelijk naar buiten maar de garage was een goede tweede keus, alles om maar rust te krijgen.

Vanmorgen keek ik eerst boven, Sherlock was nergens te bekennen, dus ging ik naar beneden, liet Jon naar buiten en keek de kamer rond. Er was niks overhoop gehaald, als Sherlock hier zat kon hij overal onder zitten, teveel gymnastiek op de vroege ochtend. Ik liet de schuifpui voor de zekerheid maar op een muizenkier (2 cm) toen ik Jon weer binnen had gelaten, Jon had gelijk door waar zijn huisgenootje zat: onder de bank.
2415BBF1-12E3-42EC-8A66-EACC2FFCAD1F
Hij miauwde en kreeg een lief miauwtje als antwoord, en dit ging even door tot Jon het zat was en naar de keuken liep om te eten. Het wachten is op vanavond, als er een koppie vanonder de bank tevoorschijn komt en hij hopelijk rustig gaat rondkijken.

6 gedachten over “Kort nachtje

 1. Yvonne aka sommeke

  Niemand kan zeggen dat jullie je best niet doen. Er is alleen nog wat medewerking van Jon vereist maar die gaat nog wel overstag.
  Komt allemaal goed!

 2. Truus

  Sherlock durft al heel wat meer en dat is een goed teken.
  Nu Jon nog wat minder blazen en voor je het weet liggen ze bij elkaar!
  Zonnige dag!
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Renske

  Zo mooi dat Sherlock al zo ver is gekomen. Nu Jon nog. Misschien twee overheerlijke lekkere bak met superheerlijke vis of vlees naast elkaar neerzetten. Of zou dat te vroeg zijn?

 4. Monique

  Whahaha! Ze zijn aan het onderhandelen, net als op het Binnenhof…..humor….Jon wil beslist geen windmolen in zijn tuin en Sherlock wenst geen zwartgelakte dossiers…..ik zou de tippex maar verstoppen als ik jou was….

Reacties zijn gesloten.