kort en klein

De oude keuken van ons nieuwe huis was verkocht en de koper had 2 weken geleden alles mee kunnen nemen op zijn wagen op 2 kasten na, een hoge en een kleine ladenkast. Hij had wel al de kastdeuren en frontjes van de laden meegenomen, de 2 kasten zou hij later (vorige week) ophalen, niet dus. Of hij had het zo druk dat hij er niet aan toe was gekomen, óf hij hoefde ze niet meer te hebben, zo dacht ik toen hij er niet meer om was gekomen. T3_3 Ik maakte me er niet echt druk meer om.   

Eergisteren liep ik bij ons nieuwe huis even de garage binnen om wat afval naar buiten te brengen, toen ik een bouwvakker met de hoge witte kast van de oude keuken zag slepen. Bleek dat hij de kleine kast al kort en klein had geslagen en in de container had gemikt, en de hoge kast wachtte hetzelfde lot. Aaaargh, ik kon nog net op tijd ingrijpen maar zat nu wel met een probleem. Blijkt dat de koper de frontjes allemaal al naar de spuiterij heeft gebracht en hij wilt dus gewoon een ander ladenkastje er voor in de plaats hebben, gekocht is gekocht. Het probleem heb ik op het bordje van de opperman van de verbouwing geschoven, en toen ik hem belde stelde hij me gerust. "Zo’n kastje is vast wel ergens te vinden nog, ‘k zal eens op zoek gaan voor je, maak je maar geen zorgen." Als de frontjes dan maar op de laatjes passen. Hij vond trouwens dat de schuld ook wel bij de koper lag, dan had-ie maar alles zo snel mogelijk moeten ophalen; ik heb hem zijn tel.nr gegeven en hoop hier niks meer over te horen.