koppie erbij houden

Het is altijd zaak om je hoofd er bij te houden, maar wat nou als je al dood bent, dan kan je er weinig meer tegenin brengen he. Zo verging het ook een muis deze morgen vroeg. Voor degene die nu net een smakelijke hap nemen van een broodje bapao, boterham met pindakaas of een koffiekoek, eet eerst maar even lekker door voordat je verder leest.

Op? Mond leeg en doorgeslikt, weggespoeld wellicht met een slok koffie. Fijn zo.

Vanmorgen rond half 9 kwam de glasservice om eindelijk de zilvergrijze achterwand te plaatsen in de keuken, 1 grote en 1 kleine, en het was dan ook binnen een half uur gepiept. Keuken2 Meneer stond even doelloos rond te draaien in de keuken met een propje tape, de prullenbak zit verstopt in het aanrechtkastje en hij was blij dat ik zijn non-verbale communicatie snapte. Meneer de deur uit, ik loop blij terug van de voordeur en zie nog een propje naast de mat liggen. "Nog een propje tape zeker", dacht ik en pakte het op, maar het voelde zacht en nattig aan en ik liet het van schrik vallen, bloed op mijn vingers, getsiedekkie! Met een stuk wc papier pakte ik het op, nadat ik eerst mijn handen grondig had gewassen, (en waarom ruikt ik daarna nog aan de vingers? brrr) en deponeerde het geval in de wc pot, waarna ik het goed kon inspecteren. Zijn tong hangt er uit, je hebt Youtube echt niet nodig om gruwelijke beelden te zien.Dsc03718 Op het pad naast de voordeur lag de rest van meneer muis, daar heb ik maar geen foto van genomen, ’t was geen mooi plaatje kan ik jullie wel vertellen.

0 gedachten over “koppie erbij houden

 1. Jacqueline w

  Tja, die rooie van mij, brengt ook regelmatig zulke kadootjes mee naar huis.
  of ik daar nu blij van word?

 2. Judith

  Eek de kat van mijn ouders had daar ook een handje van om iedere dag wat voor ons neer te leggen. Hoe hij het voor elkaar kreeg geen idee, maar hij redde het om een groot konijn door het kattenluik naar binnen te krijgen.

 3. Ingrid

  Jullie katten zorgen wel dat er geen muis meer in de buurt durft te komen zo…je krijgt het koppie zomaar kado !!..vast heel lief bedoeld
  Shelly bracht alleen maar kikkers die ze in de woonkamer losliet en dan die beesten door de kamer hupten…heeeel aardig van haar..

 4. Inge Slaats

  Gadverdamme……………
  moet je dat nou zo beeldend vertellen, van dat bloederige ding in je hand pakken en zo? Zonder die foto kreeg ik al spontaan kippevel…….

 5. Marjolein

  Ik zie ze liever dood dan levend. Gemeen hé, maar ik ben bang van muizen. Daarom (niet verder vertellen hoor LOL) heb ik mijn naaikamer weer naar boven gedaan want ik zat niet rustig beneden op de begane grond. We hebben er maar af en toe last van, maar ik kan er niet tegen. Leuke Kitchenaid heb je trouwens, handig hé, ik heb er ook een. Alleen geen gele, maar een mintgroene. Groetjes, Marjolein