kom maar op

En nog steeds zijn we er niet van af. Een paar dagen droog weer en hoppa, daar gaan we weer, de eerste 3 foto’s (na Zipje) zijn aan het begin van de sneeuwbui van vanmiddag, de rest een uur later;

er lag vanmorgen een 10 cm dikke laag als ’t niet meer was, en ik maar schuiven. Het verkeer stond overal vast, geen strooizout meer en NL ligt op z’n gat. Hoe doen ze ’t Zwitserland en zo het dan? Sneeuwbanden en -kettingen zijn daar vast niet voor niets verplicht. Vanmiddag begon het  na 6 uur geen sneeuw weer volop te sneeuwen, 5 cm in een uur, en je zag even geen hand voor de ogen. Zipje zag van bovenaf spierwit toen hij naar de deur liep, het is dat je de zwarte buik zag waggelen, anders was hij onzichtbaar; eenmaal binnen schudde hij zich op de mat uit en veegde de laatste vlokjes aan mijn broek af, om vervolgens in 1 streep door naar zijn etensbak te gaan. Even lekker kroelen op mijn schoot tot hij het welletjes vond en op zijn kussen ging liggen. Pootjes stevig om zijn knuffeltje en knorren maar. Dat ik flitsfoto’s maakte vond hij minder geslaagd, en geeuwend vroeg hij me of ik er niet genoeg had.

mijn ventje deed over eer ritje van normaal 7 minuten vanmiddag 1 uur en 40 minuten! Het was een ijsbaan onderweg, stapvoets aanschuiven (letterlijk) en onderweg heel veel blikschade-ongelukken. En dat is slechts in de stad, je zou toch maar naar Zeeland of all places moeten rijden ☺ zoals een docent op school bij de kids, die doen er een hele avond over.

0 gedachten over “kom maar op