Kom even naar boven, kijken..

Zo begint mijn moeder meestal het gesprek als we op bezoek zijn bij mijn ouders, en met een: "ik zal zo voor de koffie zorgen jongens, ik heb niks in huis, alleen wat mislukte koekjes in de trommel", loopt ze voor me uit de kamer uit en de trap op. Als we na een kwartiertje weer beneden komen is er al een deuk geslagen in de koektrommel-inhoud, hoezo mislukt? Zo zijn ze juist perfect, weten de kids oma te overtuigen. Photobucket Mijn oude slaapkamer werd, toen ik het huis uit ging, omgebouwd tot naaikamer en is het domein van mijn moeder. Hier gebeurt het allemaal, haar creatief geweld.ze is helemaal weg van stitcheries,doet al jaren mee met de siggie-lijst van Annelies, waarvan het resultaat nu als een joekel van een quilt in wording te zien is tegen de schuifwand. Mijn moeder heeft hem in 3 lange banen gemaakt en gaat het ook in deze 3 delen met de machine doorquilten. De grote snijmat die ik voor haar had gescoord bij Aztec Roses krijgt zijn plekje op de snijtafel die door mijn broer is gemaakt, handig is het plankje er boven, zoiets moet ik ook maar maken boven mijn snijtafel.

We duiken de groentetuin in, waar de snijbonen in de perzikboom is gegroeid en de tomaten steun hebben gevonden in de druivenstokken. De appels en perzikken zijn zo groot en zwaar, dat ze bij de minste of geringste windvlaag er af vallen, terwijl ze nog niet helemaal -of helemaal niet- rijp zijn, zonde.

Ik kreeg mijn moeders Meeuw quiltframe mee met het verzoek hem te verkopen, want sinds ze zo'n last heeft van haar handen kan ze niet meer met de hand quilten. Zonde, want ze heeft het frame slechts 1 keer gebruikt, om toen gelijk te constateren dat ook dit geen optie was voor haar handen, en ze de quiltnaald voorgoed moest verruilen met de machinenaald; toch bleef ze nog hopen dat het beter zou gaan. Dat met het overhandigen van het frame een rouwproces aan vooraf is gegaan, kunnen jullie wel begrijpen. En hij is inmiddels al verkocht, dat ging snel! geïnteresseerden kunnen me mailen, ik kan hem meenemen naar de Vreeland-bee op 25 sept. (wil je ook -de hele dag- komen, mail dan naar Marjon mas2quilt@yahoo.com voor meer info) Er is een lunchbuffet, een quiltwinkeltje Laura's Quiltatelier uit Amersfoort. Vorig jaar was het een hele gezellige boel, met iets van 30 dames (gok ik), je kan hier kijken om de foto's te zien van toen, er zitten in het begin een paar foto's van 2008 bij.

0 gedachten over “Kom even naar boven, kijken..

 1. Merel

  AH Shirley, dat is toch zonde van Truus haar handen! Gelukkig kan ze ook goed met de machine overweg!

  Zo ik ben eindelijk bijgelezen, ik had je blog van voor de vakantieverslagen niet meer gelezen (helaas je weggevertje gemist) maar wat kwamen er veel berichtjes in korte tijd, nu even lekker voor gaan zitten 🙂 En zeg maar tegen Truus dat alleen verkoolde koekjes mislukt genoemd mogen worden, de vorm maakt ze niet minder lekker toch?
  Groetjes, Merel

 2. Renske

  Je moeder heeft mooie quilts gemaakt. Het romantische huisje is schitterend. Jammer dat ze het staande quiltframe niet kan gebruiken vanwege haar handen. Ziet er mooi uit. Gelukkig heeft ze de naaimachine nog om te quilten.

 3. Ineke Marijnissen

  Hallo Shirley
  Ik heb je gisteren een mailtje gestuurd, via de kletsers met een vraag of het misschien verstandiger is om mezelf opnieuw aan te melden Ik krijg nog steeds geen mail geplaatst!!

  Nog een vraag Wat wil je moeder hebben voor de standaard?

  groet Ineke Marijnissen

 4. Elly L

  Mooie quilts. Jammer dat je moeder niet meer met de hand kan quilten.
  Ik heb zelf deze standaard een paar maanden geleden gekocht en ik vind het echt een super standaard. Hij is ook handig om om mijn poppenquilt op uit te leggen (alle losse lapjes liggen op een theedoek, standaard er naast en zo kan ik gaan naaien.
  groetjes Elly

 5. Tineke

  Ik voel mee met je moeder! Het is toch weer een stukje afscheid nemen. Maarrrr gelukkig is daar de machine die het werk van haar overneemt. Fijn hè, zo’n handwerkende/ hardwerkende moeder te hebben? Wees maar zuinig op haar (maar dat doe je al toch)?