Kokend

ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik vind het verdomd lastig en vermoeiend om met deze temperaturen elke dag een verantwoord en lekkere maaltijd op de tuintafel te toveren. Het lukt me dan ook niet elke dag, er zitten ook wel brood-, soep-, of afhaaldagen tussen.

Vrijdag maakte ik een zalige orzo met venkel en snijbonen, maar ik maakte me het moeilijk door geen voorgesneden groenten te nemen; na bijna een half uur snij- en hakwerk voelde ik het zweet tussen mijn bilnaad lopen, even pauzeren voordat ik nog een kwartiertje moest gaan koken. Alles ging goed tot ik vlak voor het opscheppen het schaaltje geraspte kaas uit mijn handen liet vallen ?, hier werd ik niet vrolijker van.  

Zondag zocht ik op internet nieuwe lekkere en snel te maken recepten op, de website van Hello Fresh bevalt me prima, we hebben in 2014 een jaar een abonnement op de box gehad en vooral voor hectische kokken zijn de stap-voor-stap recepten ideaal.  Nog voor de middag heb ik voor de komende drie dagen eten in huis gehaald, dat geeft rust in mijn hoofd, niet op het laatste nippertje moeten bedenken wat we moeten eten.  Voor maandag maak ik iets bekends, gebakken kruimige aardappelen, salade en gebakken (gemarineerde) biefstukpuntjes.
Dinsdag stond er een voor ons nieuw pasta gerecht op tafel, klik op de foto om bij het recept te komen.B1AAC31F-47FE-48D0-A33B-F0C5E17914BD
Iedereen was het er mee eens dat dit voor herhaling vatbaar was, makkelijk en snel te maken, super super lekker met de geitenkaas, kortom, het was heerlijk ? Ipv olijvencreme heb ik Freschetto pesto van Galbani gebruikt, dit is een pesto-roomkaas nieuw in het assortiment van de agrimarkt. De wok zat goed vol voor vier personen, ik roerbakte de courgette gelijk met rundergehakt; dit stond niet in het recept, maar een beetje vlees voegt veel toe.

Woensdag maakte ik wederom iets onbekends voor mij, ciabatta met varkenshaaspuntjes (de puntjes waren op, dus heb ik gewoon varkenshaas in stukjes gesneden), klik op de foto om bij het recept uit te komen.
0EC28C3E-7164-463F-BFAB-198BADB5DC35
ik heb wel de uitjes gefruit in het vet van de uitgebakken spekblokjes, en met een eetlepel balsamico azijn erbij, omdat we dit lekkerder vinden. We likten onze vingers erbij af, jammy. Ook deze komt op de lijst van “ja, graag”.

Met knoflook uit eigen tuin (links is uit de winkel, rechts van ons) maakt het natuurlijk ook extra lekker, hij smaakt lekker pittig. De puntjes lijken groen maar zijn het niet, dit komt door de lichtinval denk ik.
E2925B9B-79DF-4840-822E-007E54DB6CE8
Ik heb ze uit de grond gehaald toen het blad begon te verdorren vorige maand, de volgende knoflooktenen zal ik op een minder heet en droog plekje in de tuin planten, over een maandje.
Wat we vanavond eten? Geen idee, misschien wel weer iets met de kruimige aardappelen, we hebben nog genoeg sla in de tuin, zelf een lekkere dressing maken, eitje erbij, waterijsje toe. Simpel is ook wel eens fijn. Wat eten jullie vandaag?

4 gedachten over “Kokend

  1. Martine

    Ik heb hier ook een abonnement op smartmat , eerst 3 jaar de Classic menu en nu reeds 1 jaar de quick and easy…. bevalt mij prima: variatie, veel groenten, en soms onbekende gerechten!

  2. Jeanette de vries

    Ik kreeg net van de groenteman bij AH een bakje ovenkrieltjes in rode schil om uit te proberen. Weg gooien is zonde, zei hij en daar was Ik het helemaal mee eens. Daarbij sla, ei en tomaat. Et voilà. Gemakkelijk, goedkoop en gezond.

  3. Renske

    Dat ziet er heerlijk uit. Jammer van de kaas.

    Wij hadden met de hete dagen voornamelijk salades gegeten, soms met ovenpatat of een gv pizza.
    Vandaag weet ik het nog niet. Het is veel te warm om te koken. Ik zat net op pinterest te kijken voor een vegetarische slow cooker maaltijd. Je knikkert alles in de slowcooker en je hebt hopelijk tegen de avond een gezonde maaltijd.

Reacties zijn gesloten.