Knutselwerk

Op de vraag van Marjon of ik wist waar ze speldenkussentjes verkochten, dacht ik gelijk: "die ga jij niet kopen, die maak ik voor je", en omdat ik dat schoenenspeldenkussentje zo leuk vond die Ingrid dL voor de kerstbee van Heerle had gemaakt (zie hier), ging ik gelijk aan de slag. Oh wat was ik tevreden met het eindresultaat,Photobucket maar minder vrolijk werd ik van het feit dat-ie topzwaar was en omviel zodra je er een speld uit wilde halen. Probleem was snel opgelost, ik had nog een schattig goudkleurig doosje, lag al jaren in de kast te wachten om zich nuttig te maken; eerst met de hete lijmpistool aan de gang om een goudkleurige band op de rand van het deksel te plakken.Photobucket 

Van dit band had ik jaren geleden een meter gekocht met een " doe maar een meter, want je weet maar nooit" gevoel, en zie, het komt toch van pas. (ik heb 2 grote opbergdozen vol van jeweetmaarnooitjes in de kast) Het schoentje heb ik ook met de hete lijm vast geplakt, ideaal spul, ik moet mezelf echt bedwingen om niet door te schieten, je kan alles wel vast plakken.

Omdat er wel iets in het doosje moest, -want wat is het eerste wat iemand doet, deksel er af halen om te zien wat er in zit-, heb ik ook nog een naaldenmapje gemaakt, en ook deze geef je niet leeg weg, want wat is het eerste wat iemand doet die zo'n naaldenmapje krijgt, open maken om te zien wat er in zit; gelukkig had ik nog wel wat naaldjes van allerlei pluimage in mijn kast liggen. Photobucket Ook een makkelijk 'jeweetmaarnooitwaarikhetvoorkangebruiken' knijpschaartje er in gestopt, heel handig voor precisieknippen, want dat doet Marjon, met haar 3D kaarten maken, die ze dan weer verkoopt voor het goede doel, nl Pink Ribbon, kijk maar hier. Nu nog even op zoek naar Pink Ribbon stof, dat moet toch ergens te vinden zijn?

Vanmiddag heb ik het aan haar gegeven met nog heel wat lapjes met beestjes voor de kaartknipperij, hondje Katie deed het van opwinding bijna in d'r broekje, en toen ze zag dat ik niet weg ging (ik kreeg lekkere koffie aan tafel) kroop ze onder d'r flanellen quiltje op de bank, zo schattig! Je zag enkel haar neusje er van onder piepen. Lekker gevoel is dat, iemand blij maken met zelf gemaakte dingen, mmmmm.

0 gedachten over “Knutselwerk

 1. Renske

  Wat is dat mooi. Schitterend gewoon. Wat ben je toch weer creatief. Het naaldenmapje is ook zo lief gemaakt. Echt schattig.

 2. Johanna Zweden

  O wat schitterend, mijn mond valt open, wat zal ze daar blij mee zijn, (Zo niet mag ze hem hier naartoe sturen!grapje)
  Heel mooi dat naalden mapje
  Ja heerlijk he als wat je maakt gewaardeerd word, of het nu voor mens of dier is, je word er warm van. van binnen
  Fijne avond groetjes Joke