Knolleknolleland

De knolbegonia’s waren ook hun de tweede opeenvolgende overwintering in de garage goed doorgekomen, er zaten al kleine uitlopertjes op de knollen,
IMG_9179
IMG_9180
het was hoog tijd ze in de goede grond te zetten, water te geven en in het licht te zetten. Ik denk dat ik hier vorig jaar een maand eerder mee was, ze stonden toen eerst in de bakken in de woonkamer en overdag buiten, maar met die mormels in huis denk ik dat ik ze elke dag opnieuw zou kunnen planten, want ze graven graag. Knollen schoonmaken, de vermolmde knollen weggooien, even in het water leggen om het droge grond van de wortels te wassen, en toen lekker op verse bemeste potgrond gelegd, extra voedingskorrels door de grond gemengd en water gegeven. En toen, waar laat ik ze voor de komende nachten? In de woonkamer zetten was geen optie. In het tuinhuisje ook niet, want daar kwamen onze mormels ook, de slaapkamers idem dito. Helaas heb ik buiten geen vorstvrije kas, maar ik had wel bubbeltjes plastic, bakstenen en grote transparante opbergbakken.
IMG_9217
Overdag gaan de bakken die nu kappen zijn geworden er af als het niet te koud is, en zodra het zonnetje ondergaat gaan ze weer onder de wol uh kap.
IMG_9220
Een vreselijke stank hing er trouwens in deze hoek van de tuin, ik rook het ook af en toe bij de schuifpui, het leek wel wiet gecombineerd met rotte eieren, en ik volgde mijn neus richting schutting, brrr, zie hier de daders, twee keizerskronen achter/ tussen de daglelies
IMG_1376
de bloemknoppen zitten er al aan maar gaan pas open als de bloemstengel een halve meter is of zo is mij verteld, ze groeien snel, maar ik had geen zin om er nog een week aan vast te zitten.
IMG_1377
Ja, jammer van de mooie bloemen, maar ik heb ze er toch zonder aarzeling met bloembol en al uitgetrokken en in de kliko gemikt, het kan wel wezen dat ze mollen verjagen (de geur schijnt op de geursporen van een vos te lijken), maar ze verjagen ook de lust voor de mens om lekker buiten te zitten. Goh je zou ze in alle onwetendheid zomaar in een vaas binnen zetten, lachen!

Eén gedachte op “Knolleknolleland

  1. Truus

    Nog nooit geroken dat de keizerskroon zo sterk ruikt!
    Of zou dat met de kleuren te maken hebben? Had een oranje maar nooit iets geroken en mijn reuk is best goed.
    Succes met je bolletjes.
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.