klus geklaard

Vanmorgen/middag heb ik de plastik Micro-stitch dingetjes uit de quilt gehaald; ze komen slechts in 2 kleuren, zwart en wit, en dat is zo lastig te zien op een zwart-witte quilt! Ik moest met mijn vingers over de top wrijven om te voelen of er nog in zaten. Zopje vond het wel mieters gezellig dat ik ook op de top bezig was,   Toen ik klaar was lag de vloer bezaaid met kleine friemelstukjes, dus eerst stofzuigen eer ik de quilt opnieuw kon sandwichen. Ik besloot de border de helft smaller te maken, aangezien de tussenvulling niet toereikend was om van de overtollige lengte het tekort in de breedte te vullen. Een quilt van 250x 250 is ook nog groot genoeg voor als hij later op een groot 2-persoonsbed moet liggen. Ik stond net op het punt om de quilt opnieuw op te spannen, toen ik de nieuwste Quilter’s Home uit de bus haalde, ooh heerlijk, even met een kopje koffie erbij ontspannen en lachen bij de opmerkingen van Mark en de leuke verhalen en tests. Voor het avondeten heb ik de quilt weer op de latten gespannen en de randen met rijgdraad vastgezet. We aten lekkere pasta met zelfgemaakte saus, van die dikke met brokjes groenten er in, mijn bord was lekker vol en calorie-arm ☺ maar mijn portie op bord woog meer dan 6 ons! Nadat ik terug kwam van de DDC (0,4 kg kwijt!, dus eigenlijk 1 kg, ook volgens mijn weegschaal vanmorgen) heb ik hem verder vastgezet met de Micro-stitch. En nu ligt hij er zo mooi glad en ontspannen bij, mmmm, morgen lekker doorquilten, nu nog snel een patroon bedenken.

0 gedachten over “klus geklaard

 1. Marlies

  Heerlijk die katten , genieten van zowel de poes met opgestreken staart als van jou gelukzalig gezicht Shirley!
  Mijn snoesjes doen dat ook , als ik wil lezen lekker onder een quilt op de bank , met handwerken puzzelen en zo , maar ach als het al te lastig word geef ik ze een klein hapje en bonjour ze zo de gang in waar een van de drie dan vreselijk gaat lopen mekkeren , maar ja je wilt katten he!!!!

  Marlies

 2. Arja

  Zopje denkt natuurlijk: wat zit ze daar die quilt te aaien? MIJ moet je aaien, gekkie!
  Mijn rooie is een echte schootkat, kruipt bij mijn wederhelft op schoot als ik zit te breien, want ik beweeg blijkbaar te veel.