Kleurtjes

Weblog doet het weer, voor zolang het duurt? Laten we vooral optimistisch blijven, maar toch… voor het geval hij weer eens zit te klieren met opladen is het misschien handig te weten dat ik al sinds augustus (of nog langer) simultaan blog op antiquilter.blogspot 

Kleurtjes, jullie weten dat mijn moeder naast haar passie voor bakken nog een passie heeft, namelijk stof verven. Ze heeft hiervoor workshops gevolgd en heel veel geleerd door experimenteren, en uit boekjes. Klaske vond haar kleuren zo mooi fel en helder, mijn moeder zegt dat je voldoende soda moet gebruiken in de stof, en geen oude verf met gebruiken, voldoende verf nemen, en de stoffen van te voren wassen. Dinsdag mocht ik foto’s van mijn moeders digi op mijn pc zetten, en ik wil jullie laten meegenieten van haar experimenten. Stoffen geweekt in de sodaoplossing, tot ballen gepropt en in zakken in de diepvries gestopt. Eenmaal goed hard bevroren er uit gehaald en besprenkeld met verfpoeders, en zo laten ontdooien.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Slideshow zien?, klik dan hier.
Een ander experiment was die met klaargemaakte verf in ijsblokbakjes invriezen, en dan op stof dat op een rooster ligt leggen.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Wat een bijzondere creaties!  Slideshow zien?, klik dan hier