Klaar voor vertrek

Mijn spullen staan al in de hal klaar, George houdt vannacht de wacht, hij let op dat er geen kaboutertjes met mijn spullen gaan slepen, als daar zijn:Photobucketde oranje tas vol met de antieke quilt en aanverwante spullen, dat lange metalen ding dat er half uitsteekt is mijn daglichtlamp. Ik ga kijken of ik voor de volgende rand al de stukjes kan snijden; mijn roze naaimachine trolley, zojuist nog snel de stekker en gaspedaal er bij gestopt, want anders naait het zo rot; de digi en de lader niet vergeten; dat zwarte gevaarte er naast bevat mijn kleding en toiletartikelen, én mijn topmatrasje van Ikea, zonder kan ik op geen enkel bed slapen, ik ben net de prinses op de erwt en voel elke bult of kuil. Opgerold zijn daar de poezenquilt, de mandjesquilt en de rood-witte loterijquilt, ik hoop dat ik  de bies kan snijden, en erop gezet krijg. En bovenop staat de tas van Sinterklaas, niet voor niets heet die zo, want daarin zitten de lekkernijen voor bij de koffie, en de potluck die ik morgenochtend vroeg ga maken komt er ook bij.

Het gaat nog spannend worden met welke auto ik aan kom zetten, wordt het de rode bak of de zilveren bak? De rode bak zei vanavond toen ik plots moest remmen TTTTRRRRR alsof ik over grint reed, en het lampje van de remmen brandde ook. Ik, niet te flauw, reed een klein stukje verder en stapte toen weer hup op de rem, en toen remde hij normaal, maar alsof ik eerst door een rottig stukje trapte, zo'n taai gevoel gaf het. daarna reed ik over een bult en floepte het BRS lampje (niet een BSR lampje, dat zit op de naaimachine) uit. Huh? Nou ja, daarna reed en remde hij normaal, het lampje ging aan en uit wanneer hij er zin in had, maar ik vind het geen fijne gedachte. Iedereen schrijft "Nog maar 1 nachtje slapen", maar ik zou toch nog wel heel veel nachtjes willen kunnen slapen, en niet dat mam en ik morgen in het kanaal knallen omdat de remmen "doe het maar zelf" zeggen.

Dussss, om 8 uur morgenochtend sta ik bij de garage, mogen de jongens even een blik op mijn remmen werpen, en als er niks aan de hand is (los contactje brs lamp), of ze kunnen het gelijk verhelpen, dan kom ik in de rode bak naar Nieuwkerke. Maar mochten ze wel wat vinden, dan rijd ik voorzichtig naar de zaak en pik ik Perry z'n bak in. Goh, zullen ze daar wel gek opkijken, als ik alles over sta te hevelen. Ojee, wat als ik geen stap meer mag rijden in mijn auto van de garage? Dan moet ik aldaar overhevelen in een huurauto of zo? Pfff, kan ik er nog wel bij hebben, maar hoe dan ook, morgenmiddag zitten mam en ik in Nieuwkerke.

0 gedachten over “Klaar voor vertrek

  1. Elly L

    Die stomme auto’s ook. Heel handig maar ze moeten geen rare fratsen uithalen.
    Heel veel plezier. En maak maar veel foto’s zodat ik een beetje het gevoel heb dat ik er ook ben geweest.
    groetjes Elly

  2. Anita A

    Veel succes met je auto, en natuurlijk heeeel veeeel plezier in Nieuwekerke. O, ja, en natuurlijk wel resultaten laten zien, niet alleen maar kletsen !! hahahaha