Klaar met de blokken

Zie ze eens mooi liggen wezen, 40 stapeltjes van elk 5 stuks van dezelfde kleur, 200 blokjes van iets minder dan 6½ inch.Photobucketvanmiddag waren we als kwartet weer compleet op de bee, bij mij thuis deze keer, er werd druk gewerkt; Miranda was op naaimachine bezig met de broek van haar kerstpop, ze had zoveel werkstukken mee dat mochten we ingesneeuwd raken voor 2 maanden, ze gewoon door kon doen. Altijd praktisch. Julie was met haar Vasarely quilt bezig, op kartonnetjes met de hand  P3 newsletter1 l2
(plaatje is van internet van een reclame), Angela werkte lekker ontspannen aan het middendeel van de Phebe quilt, aan de schapen (zo moet kan hij worden,als op dit plaatje)Photobucket en ik zat achter de naaimachine de ene strip na de andere aan elkaar te stikken tot 3-baans stroken. Er werd gekletst, gelachen, gekwijld en geholpen, wat is dat toch leuk dat er altijd wel iemand is die raad weet. Tuurlijk kwam pompoensoep ter spraken, en ik liet de dames een beetje proeven, om te zien of ze het lekker vonden. Leuk is dat om te zien dat ze het allemaal lusten, ook de gene die zegt: "mwah, ben er niet zo gek op.", want ik weet dat ze dan gewoon nog niet hét recept hebben geprobeerd. Vanavond na het eten (zuurkoolstamp met rookworst, trouwens, gisteravond zaten we om half 7 aan tafel te smullen van een tagliatelle met spinazie-roomsaus met zalm, vers klaargemaakt, en wat helemaal top was en ik dus voortaan blijf doen: 1 pakje gerookte zalm erdoor -dus naast de 3 zalmmoten- in kleine stukjes maakt hem helemaal af).

Waar was ik gebleven?

Photobucket

Oja, vanavond na het avondeten ben ik verder gegaan aan de stroken, ik 'moest' er nog 8 doen, en dan strijken -blerk- en in stukken snijden. En omdat ik niet geremd afgeleid werd door aanwezigheid van mijn ventje (was pas om half 12 thuis!) was om half 11 alles klaar en op tafel uitgestald. Morgen zal ik het op de grond uitleggen, eens kijken of het idee uit mijn hoofd ook haalbaar is; ik wil de kleuren als een waaier vanuit het midden naar buiten laten lopen met een draai, en dan om en om licht-donker nemen. Ik ben benieuwd.

0 gedachten over “Klaar met de blokken

  1. Else

    Zo dat was een gezellig bee, mooie projekten zijn jullie mee bezig! By the way lekker recept, ik zie het wel laat Shirley maar schuiven. Dus meis op de knietjes en ronddraaien, NEE niet met je billen draaien (OEPS) denk dat het tijd is dat ik effies ga banken, fijne middag Knuffel Else

  2. Berna

    Wat goed alle blokjes klaar en op stapeltjes. Die zit nu snel in elkaar. En dan nog een gezellige bee ook…. het kan niet op. Leuk hoor en mooie werkstukken.

  3. miranda sol

    Shoot(de Amerikaanse variant van shit), ik loop heftig achter mat mijn reacties….heb je als die stomme 25 zakjes zooooooooveeeeel tijd in beslag nemen! Maar de broek is af! enne wat was die soep lekker!!!!! Zo lekker dat ik hem ook ga maken… vandaag