Kerstbroodpudding

Wat een heerlijke dag was het gisteren, ‘s middags allemaal samen kerstcadeautjes uitpakken, normaal doen we dit met Sinterklaas, maar Evelien zat midden in toetsweek en werk, dus maakten we er een Sinterkerst van
64B39F02-4BDB-4737-A165-26F52B7405E4
Bijpraten onder het genot van lekkers
D396D564-B455-4185-AD78-4FBC43135ED6
Halverwege de middag alle hens aan dek om alles klaar te maken
788A64C4-BBCE-4FD1-BF48-99DA8E8BC78A
voor het steengrillen en gourmetten, DH had gelukkig genoeg ingeslagen als hoofd inkoper dit jaar om twee dagen van te eten, mee te geven aan de kinderen voor thuis en om in te vriezen. Van de overgebleven groenten maak ik morgen een lekkere soep. We hebben heerlijk gesmikkeld en na afloop was er nog ruimte voor een lekker stukje zelf gemaakte Blanc Manger en Limoncello Tiramisu en een kopje koffie.
Toen iedereen naar bed was en ik de restjes tulband in de trommel deed,
C6259090-79AA-4194-8216-EEEFDF71E436
moest ik aan het boodpuddingrecept denken van bakkerij ‘t Kraayennest (klik)
Ik had twee tulbanden gebakken, eentje die wat kruimelig was met noten, cranberry’s en rozijnen, de andere wat luchtiger en “sappiger”, en van beiden was een kwart op. Ik besloot de notentulband te gebruiken voor de broodpudding, dus vanmorgen stond ik al vroeg melk op te warmen, eieren te klutsen. Ik verving een deel van de melk met ongeklopte slagroom van de avond tevoren, nam een appel van de fruitschaal die er in blokjes door ging, brokkelde 300 gram van de tulband in kleine stukjes in een schaal, alles door elkaar mengen, even laten weken en hup in de oven. Het begon na een tijdje heerlijk te ruiken in huis, en toen hij klaar was

2C8E6CED-E3AD-4389-8786-DC9F93BDE819

liep het water me in de mond, zo uitnodigend om gelijk aan te vallen, het kreeg een half uurtje de tijd om af te koelen, ieder een klein stukje
B995ABC3-276A-43F3-9AEF-2B523449F598.
Oooh als jullie dit eens konden ruiken en proeven, zo zalig! Ik neem zo nog wat 😊 Men zegt dat broodpudding de volgende dag nog lekkerder is, dat belooft nog wat. Ik zal een deel in stukjes invriezen, altijd lekker voor later. 

Een gedachte over “Kerstbroodpudding

  1. Truus

    Een geweldig idee om zo je resten tulband op te maken!
    Ben nu wel nieuwsgierig hoe jij broodpudding maakt. Bijna niemand kent het als ik het daar over heb.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.