Kattenpraat

Jon ligt heel veel naast me op de poef, lekker binnen handbereik om aaitjes te krijgen, en Fay begint steeds vaker voorzichtig toenadering tot hem te zoeken. Ze wilt duidelijk gezellig tegen hem aan kunnen liggen zoals ze ook bij Sherlock doet. Maar eer het zover is moet ze blijkbaar eerst bewijzen dat ze hem respecteert door heel stil naast hem te zitten
E777C63D-69C9-41C0-B266-0516FBA60C37
Jon keek even op en legde zijn kopje weer neer, duidelijk moe van het spelen. Sherlock liep langs en ging op tafel liggen, Fay aarzelde geen seconde en ging er naast zitten. 
90701CCB-5930-4DDE-B792-DA62463D40ED
En terwijl ze Sherlock lekker waste klopt Jon de deken nog even op, Sherlock genoot van de aandacht en Jon spinde er op los. Nee, niets van te horen, ik dekte de microfoons af met mijn vinger.

pas toen Fay richting de staart van Sherlock ging werd deze een beetje onrustig, gezwiep met zijn staart als waarschuwing dat er grenzen zijn

Het wassen ging minutenlang door, tot Fay zichzelf ging wassen en Sherlock naar buiten wilde. Jammer van de regen, en hij rende in galop naar de overkapping naast het tuinhuisje, waar hij plaats nam op het bankje en lekker om zich heen zat te kijken. 
0CE67B78-16B8-4729-A5BD-A91AC796C0E9
Bijna twee volle dagen regen, een zegen voor de natuur, maar van de katten had het niet gehoeven, elke keer weer met hun pootjes onder de modder thuiskomen en het gevaar lopend dat het personeel het nodig leek te vinden ze af te drogen met een handdoek; de vernedering 😣
Ze raakten hun energie kwijt door alledrie binnen achter elkaar aan te rennen door het hele huis, op en onder de bank duikend, wandquilts lekker hard laten heen en weer laten schommelen, echt spelen op een leuke manier dus, gelukkig lieten ze de kerstboom met rust, ook al hoorde ik regelmatig ballen tegen de lichtjes tikken als ze er onderdoor renden. Ik zag voor het eerst Sherlock met Fay spelen zoals hij met Puk speelde, en ze deed lekker mee ipv blazend en diep beledigd weg te rennen, wat ze eerder altijd deed. Nu sprong ze ook met van die malle bokkensprongetjes naar Sherlock toe en er op, het ging zo snel dat ze al buiten het zicht waren verdwenen eer ik mijn mobieltje kon pakken om het te filmen. Helaas.

Eindelijk droog weer op woensdag, en ze waren heel veel buiten, hier zien Jon (zittend op het egelhuis) en Sherlock een gekke chick hoog in de boeren jasmijn zitten.
1241E24C-A602-44F1-8FC8-D3222C56772D
Beetje rommelig filmpje terwijl ik het beter in beeld wil krijgen

Ik bemerk bewondering en ook bezorgdheid bij de mannen op het egelhuis, en zodra Fay veilig is geland, rent Sherlock naar haar toe, ze sprintte snel weg.

We gingen gistermiddag even de stad in, het was zo lang geleden dat mijn lief bij Jamin was geweest, en met een tas vol lekkers gingen we daarna even bij de Hema wat drinken om uit te rusten. Voor de koffie moet je het niet doen, wat een slappe bocht is dat zeg 😕 het leek wel spoelwater van het apparaat. 

Ik vermoede dat er met het zetten iets mis was gegaan en liep ermee terug naar de koffiebar. “Nee, er is niets mis gegaan, hij is gewoon zo van sterkte”, sprak het meisje sip kijkend, “maar ik wil wel een verse voor u zetten”, bood ze vriendelijk aan. “Nee, dan is het niet sterker, helaas”, antwoordde ze, toen ik vroeg of het een verschil zou maken. En met een “Nee, laat maar, niks aan te doen dan”, bedankte ik haar vriendelijk, ze kon er immers ook niks aan doen, en ging weer bij mijn lief zitten. Ik had ook iets anders kunnen nemen, chocomelk of zo, maar ik wilde eigenlijk snel weer naar huis. Volgende keer zal ik een dubbele espresso nemen, als ze die hebben.
D33976C5-368B-4691-A269-0575137DBFB0
We zagen wat later onze jongste dochter aan het werk en na dikke knuffels en een kort praatje gingen we in de stromende regen nog even naar de viswinkel tegenover de Hema, waar we meer dan genoeg hebben gekocht voor op de steengrill en gourmetpannetje op de tweede kerstdag. En de dag er na. 

Manlief wees me op inktvisringen, er lagen nog een stuk of tien in een bakje, en toen ik tegen de jonge visboer zei dat we die ook namen, zei hij dat ze in de diepvries nog zakken vol hele tentakels hadden, tien euro voor een zak. Een achter hem langslopende oudere visboer zei dat ze twaalf euro kostte, en toen de jonge visboer op de weegschaal in de prijslijst keek, bleken ze iets van dertien euro te kosten. Prijsstijgingen gaan hier wel erg snel. Ik zei dus: “Doe maar een zak”, denkend dat er een tentakel in zou zitten. Komt hij terug van achteren met een zak waar iets van vijf tentakels in zitten, ik was te verbouwereerd om er iets van te zeggen, het kon gewoon in de diepvries bewaard worden. De kinderen kunnen maandag elk een tentakel mee naar huis nemen, mochten ze dit willen. Ik zal eens op internet kijken op hoeveel manieren je ze kan klaarmaken, ze zullen ook vast lekker zijn in de fish chowder.

We zitten na het eten (zuurkool van een Hello Fresh recept) aan de koffie, (ja, het smaakt manlief eindelijk weer helemaal goed 👍) en als Jon ziet dat mijn schoot leeg is komt hij er gelijk opzitten, en zo zit hij een tijdje -want relaxer kan het niet zolang de iPad op de armleuning ligt- als Fay besluit ook op mijn schoot te komen, maar bedenkt zich al als Jon haar streng aankijkt. Ze neemt genoegen met de poef aan de andere kant van mijn stoel.
E8534FE4-01D8-4CD7-A53D-0EB714D8A7B7
Het leven van een kat is niet makkelijk, ook omdat ze personeel nodig hebben om een deur of raam te openen. Wij hadden vroeger een kat die dat wel kon, hoewel als de klink omhoog of omlaag stond ze hier ook niks mee kon. Jon kan er alleen maar van dromen.
A3F844DE-BFB8-4F96-A945-80A74BDED1A9

3 gedachten over “Kattenpraat

 1. Renske

  Hopelijk zijn het dan reuze tentakels van een mega grote octopus. Wat een geld zeg. Dat hadden ze dan wel eerder mogen zeggen. Leuke filmpjes weer.
  Ik drink nooit buitenshuis koffie, de meeste koffie zijn toch niet goed gezet. Jammer hoor dat je een slappe bak kreeg. Zou het mss een soort van bezuiniging zijn van de Hema?

 2. Truus

  Wat fijn dat het hem weer allemaal smaakt!
  Leuk al die kattefilmpjes– ze zijn meer in beweging dan de beide oude dametjes hier.
  Fijne Kerstdagen en een goed,beter, best en creatief Nieuwjaar voor jullie.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Ingrid

  Fijn dat je lief weer met smaak kan eten. Energie zal ook langzaam terugkomen en zeker niet meer willen dan kan!.
  Brrr tentakels.. maar eetsmakelijk hoor.. ik ben geen vis-mens 😉.
  Hier een stoofpotje met kerst en n kaasplankje en port mmm…
  Fijne dagen, ook voor de kattenbeestjes, ik geniet van hun “praatjes” ..

Reacties zijn gesloten.