Jarige Jobjes

Vandaag zijn Puk en Fay 1 jaar oud geworden volgens hun boekjes, ze kregen post van hun pleegmoeder uit Krimpen aan den IJssel, die ook jarig is vandaag
675BBCF1-AD08-4283-919F-0CAAAE6E0C79
Een doos vol lekkers en leuks
79BAF978-599B-47DC-BDDF-33AC0605513B
Puk vond het tuimelaartje waar snoepjes uitvallen wel wat, hij had na een paar keer door hoe het moest

Jon had het ook door en kiepte het tuimelaartje boven zijn bekje leeg, gelukkig zaten er maar drie in. Later ging hij slepen met het stoffen hartje waar catnip in zit, hij heeft zo’n gekke manier van spelen. Hij legt het speeltje voor zich neer, loopt er dan overheen en stapt met zijn achterpootjes erop. Je ziet dat hij in een rol zit, je ziet hem denken: “Nou heb ik je!”, en begint dan met zijn achterpootjes er heel hard op te trappelen alsof het kapot moet. Fay zat met grote ogen toe te kijken, blij dat zij niet dat speeltje was.

Samen gaven we de plantjes in bakken water, de verbena zaailingen hebben het allemaal op een na gehaald, de hortensia (rechts) die op sterven na dood was heeft het gelukkig gered.
615267F8-A67E-4CFF-A1F3-6B8989AEE6C1
Er zat een vreemde vogel op het voer plankje, naaktslakken zijn smulpapen, gek ook op kattenvoer en gedroogde meelwormen. Deze kreeg gratis vliegles, zo ben ik. Als het een huisjesslak was geweest had hij er mogen blijven zitten als zijnde eiwitrijk bommetje voor de vogels, merels zijn hier gek op.
51EC4EB3-ED6D-49F8-96D6-63E5BDB2C7F2
Terug binnen kwamen de mannen naast me zitten, hier gaat Puk net liggen op de poef, nadat hij eerst met Jon had geslijmd of hij een keer in de gele stoel mocht liggen. “Dan mag jij op de poef”, had hij nog geprobeerd.
792E4285-CCE5-4ECA-B5A5-3E05EEB4BB18
We weten hoe dit is afgelopen. Zonder gegrom of geblaas hoor, de heren gaan heel amicaal met elkaar om, alleen is Jon nogal gestemd op zijn personal space. 
C6B1716C-2D96-4D17-B7C2-2B48F1BD6FC8
Puk liet zich lekker aaien, maar toen Sherlock luid miauwend binnen kwam lopen rende hij er gelijk op af en liepen ze zij aan zij de keuken in met Fay er vrolijk huppelend achter aan. Ach ze heeft toch zo’n lief miauwtje, als ze haar bekje opent komen er een paar hele korte zachte miepjes uit. Dat was in het begin ook bij Puk, in de loop van de laatste weken groeien met zijn zelfvertrouwen ook zijn stembanden; vanavond trok hij buiten toch even zijn muiltje open, nog niet helemaal de Lion King, maar toch.

 

3 gedachten over “Jarige Jobjes

 1. Jacqueline

  Shirley, kan je geen boekje uitgeven……………….katten avonturen !
  Wat schrijf je toch altijd grappig, haha.
  Groetjes.

 2. Truus

  Gefeliciteerd met je jarige poezebeesten!
  Ze zijn lekker verwend met al dit lekkere eten en de leuke snoepautomaat.
  Je tuin ziet er weer mooi uit.
  Hier heel veel planten opgegeten door de slakken– zelfs de fuchsia’s!!!
  Zonnige dag vandaag
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.