Japanse cirkels

Alle bloglezers een heel gezond en gelukkig 2009 toegewenst 93ce en succes met de goede voornemens! 3x raden wat de mijne is.

Cid_003e01c81e2a1e53fea00301a8c0and

Helemaal in de ban van de mooie Japanse lapjes, heerlijk om mee te werken ook al verschillen de lapjes onderling erg van structuur; de een is een stevinge dikke katoen en de ander lijkt wel van crêpe, zo los van weving, ook zit er een zijden lapje tussen, schitterend van kleur. Ik heb wat geschoven met blokken, een blok vervangen door een andere kleurstelling en zo komt de quilt-in-wording toch al een heel eind.

12 J1 J3 J4

De buitenste punten heb ik uit een mooie printstof gesneden,  het was een lap van 1 meter die nu meer op gatenkaas lijkt dan wat anders, Evelien vond het maar zonde, maar ik wilde in elke punt een draak hebben. Nu de blokken even aan elkaar stikken en dan ‘even’ doorquilten, ik geloof dat ik nog wel tussenvulling heb.

Gisteren zijn we naar mijn ouders gegaan, Gelukkig Nieuwjaar wensen en genieten van de kroketten, en hoewel ze mislukt waren (want niet zo stevig) smaakten ze uitstekend! Tuurlijk waren er ook de nodige oliebollen en appelflappen gebakken in grote hoeveelheden, 1jan  en bij de oliebollen had mijn moeder naambordjes gestoken; 1_jan 11jan kale oliebollen, oliebollen met alles er in, met noten, met gember en met appel, allemaal even lekker. 

0 gedachten over “Japanse cirkels

  1. agaath

    Hoi Shirley
    Gezellig om je weblog te lezen.Ben je al aan de stitchery begonnen

    groetjes agaath