ik zie ze vliegen

allemaal gansjes, ofwel Flying Geese, de volgende ronde van de antieke quilt. Tuurlijk ga ik ook die op de naaimachine maken, niet dat ik haast heb, maar ik houd van opschieten. Ik had op de uitlegpapieren van Guute 2 gansjes staan, en die heb ik gekopieerd en aan elkaar geplakt, zodat ik er 4 had, deze heb ik wederom gekopieerd maar nu op Foundation paper van That Patchwork Place. Jaren geleden ooit in een vlaag van verstandsverbijstering zo’n pak gekocht, nooit wat mee gedaan tot ik met de lensquilt aan de slag ging, waar we het nu even niet verder over zullen hebben. Komt echt wel af.
Ik ben dus eerst begonnen met 1 vel vol te stikken, had 4 mooie flying geese met perfecte puntjes, en ik bedacht me dat ik vast wel dmv vellen achter elkaar zo kon vol stikken als een ketting. En dat lukte, waarvan hier mijn foto relaas. Zou het zonder woorden kunnen? Vast wel, de vraag is: kan ik het?
Ik had van te voren de lapjes als rechthoekjes gesneden, de stukjes die er afvallen (niet vanzelf, maar mbv de snijmes) kan ik vast wel weer gebruiken. Achteraf gezien misschien niet zo’n economisch goede zet, dus ga ik morgen de rest van vierkantjes snijden om daarvan de bijna driehoeken te maken, 2 uit 1. Als jullie me nog kunnen volgen vind ik het knap, heel knap.
Kijken jullie maar gewoon naar de foto’s, ik zal mijn mond wel houden.

With copy and past I printed 2 sets of flying geese on Foundation paper of ‘That Patchwork Place’, bought many many years ago.  And after I made 4 geese I figured nobody would stop me from adding an other paper to the first, like chainstitching. And so now I’m on the 3rd piece of paper, all sewn together and still looking good. SO I made this tutorial without words for those who can use it. I imagine there are still foundationpiecing-virgins out there who’d like some help, as if there is nothing to be found on the net, DUH. But while I was at it I thought "why not?" and here they are, all the photo’s I made on this subject.

0 gedachten over “ik zie ze vliegen

  1. Thea

    Wat heb je weer een mooi verslag gemaakt. Maar hé, je tijdwinst van het machinaal werken gaat zo wel verloren ….ghi ghi
    Ik vind je AQ erg mooi worden.

  2. marja

    Dat is een handige uitleg! Ik wil voor mijn randensampler ook flying geese maken (180 stuks) Dus deze tip is erg welkom:)
    Marja-Brabant