iedereen blij

Wat een vruchtbare dag, ik heb zomaar 4 mensen blij kunnen maken, misschien wel meer, wie zal het zeggen. Het begon op de markt, waar ik Julie tegen kwam die met een opgevouwen top in de hand stof stond uit te zoeken voor een bijpassende bies, en er niet uitkwam; soms zie je door de bomen het bos niet meer, maar ik kwam, zag en overwon. Ooh klinkt wel erg, maar goed, zo ging het wel; ik kwam aanlopen, keek langs de stapel stoffen en pikte een rol uit die er mooi bijpaste. Het was bij een kraam die opheffingsuitverkoop hield, 5 euro per meter, en er zitten ook echte quiltstoffen tussen.

Daarna een naaimachine (de Janome van Evelien) naar Miranda gebracht om te gebruiken tot de container met eigen naaimachine is aangekomen, zodat ze nu lekker aan de slag kan gaan met iets wat ze had gescoord in Veldhoven. Ze was al lekker aan het freubelen met lapjes, ik had zo willen aanschuiven, zo uitnodigend, maar met de kids wachtend in de auto kon ik niet blijven hangen, helaas.

Toen ik weer instapte, zei Tim dat ze me kwijt waren geweest; ze hadden mij de kofferbak open en dicht horen doen, en toen zagen ze me nergens meer. Ze waren van plan geweest nog heel even te wachten, om dan pas te kijken of ik misschien achter de auto lag, want anders was ik vast gekidnapt. Hun bezorgdheid was ontroerend.

Aansluitend deden we Hoek aan -een bliksembezoek- kon mijn nichtje haar cadeautje uitpakken, en ze was er blij mee, zo te zien was het een schot in de roos.☺ Het voelt altijd lekker aan als je ziet dat een quilt goed terecht komt.
Het feit dat het een bliksembezoek was -we waren er van bijna half 3 tot iets na 4 uur- kwam, omdat ik dacht dat het al 5 uur was geweest toen we opstapten. Pas toen we richting Terneuzen reden zag ik mijn vergissing, hoe is het mogelijk, staat de klok ergens in huis nog op wintertijd?

Voor mijn moeder -al wat opgeknapt- had ik de Micro Stitch mee en 2 Homespun tijdschriften, de laatste als troost dat ze niet mee had gekund eergisteren. Ze wilt zelf deze quilt sandwichen en met de naaimachine doorquilten: is hij niet geweldig? My mum’s finished this quilttop, machine appliqué combined with stitcherie, and she wants to sandwich it herself and quilt it by machine. I love the fresh look, mum thinks the white is too light, she regrets not using a bit darker background colour, but I think it’s perfect. This design is by Guute, it’s called A Flower in my Heart and was a BOM. The fabrics in the cubboard on the left are all dyed by her, they’re all so yummie.Photobucket Mijn moeder vind zelf de achtergrondstof te licht, maar ik vind het juist prachtig zo. Hij komt van Guute, was als BOM vorig jaar, ‘A Flower in my Heart’ en tijdens het quiltweekend in Nieuwkerke was mijn moeder verliefd geworden op deze quilt, die bij meerdere dames in de maak was. Terug beneden viel mijn oog op deze schone cactus, wow mooie kleur!

Photobucket

0 gedachten over “iedereen blij

  1. Erna

    Wat een druk dagje. Leuke quilt van Truus. En das pas lachen, die kids toch. Nog ff wachten en dan pas kijken of je niet achter de auto ligt. Jammer dat ik je zaterdag niet gezien heb in Veldhoven. Misschien een volgende keer. Fijne dag nog. Groetjes, Erna

  2. Mascha

    Wat een leuke drukke dag. Je kan echt zien dat ze heel erg blij is met haar cadeau.
    Groetjes Mascha