Iedereen blij

Zaterdag heb ik de laatste steken gezet op de Sunnyside up quilt, van McKenna Ryans quilt ‘Storybook Farm’, die ik te summier had doorgequilt, jaren geleden. Hopelijk duurt het laden van deze pagina niet idioot lang, ik wilde de foto’s niet in een collage zetten, maar los aanklikbaar, zodat jullie ze goed kunnen bekijken.
PhotobucketPhotobucket
Hij is zo goed gelukt, ik werd steeds blijer naarmate het quiltwerk zijn einde naderde, vooral die zonnebloemen, blad en kern, vind ik zeer goed geslaagd; en net als met alle goede dingen moet je weten wanneer het genoeg is, voordat het over the top wordt.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Bij de onderste foto hierboven is goed te zien wat voor effect het quiltwerk heeft op het middendeel van de zonnebloem, ik zat echt te grijnzen toen ik zag hoe het hiervan opknapte, een ware metamorfose. De poes heb ik tot het laatst bewaard, gewoon omdat ik even niet wist hoe ik dat zou aanpakken; al brainstormend met mijn lief bedachten we dat de lijn van de haren quilten wel een strak plan was, en ik heb het toen achter mekaar gedaan. Het oog was even tricky, maar dat lijkt me ook goed gelukt, zeker als je bedenkt dat ik op dat moment de quilt gedraaid had, ik heb hem op zijn kop gequilt. Oeh wat is ze goehoed.
PhotobucketPhotobucket
Mijn moeder was er helemaal mee in haar nopjes
Photobucket
toen ze vanmiddag hier op verjaarsvisite was, met mijn vader. Evelien wordt morgen (maandag) 21 jaar, en omdat ze dan gewoon weer in Amsterdam zit vanwege colleges, hebben we het vandaag gevierd. De cadeautjes uitpakken was een feest op zich, jeuj, haar grote wens kwam uit, een nespresso apparaat met melkopschuimer.
PhotobucketPhotobucket
En Monchou taart eten, nadat de 21 kaarsjes in 1 keer waren uitgeblazen
IMG_6886-kopie
en als avondeten koos ze een lasagne, met heel veel verse groenten en gehakt, kaassaus en mozzarella, het paste net in de grootste schaal, en was zo zalig! Zelfs Zopje at er met smaak van. 🙂 Tim en Evelien hebben alle groenten gesneden, en ik heb de gehakt- en kaassaus gemaakt, het was zo gezellig in de keuken, ook met mijn moeder er bij, die zich bezorgd afvroeg of het wel allemaal op kwam. Nou ja, van lasagnes houden we altijd over, en nu dus ook, ongeveer 2/3 kwam op, de rest gaat in de diepvries, altijd handig.

Met zoveel grote cadeautjes (ook een tas, glazen, cuphouder, maskertjes en boeken) was het onmogelijk voor Evelien om met de trein naar haar geliefde Amsterdam te reizen, dus is ze heel luxe, met de auto weggebracht. Ons thuisblijvers rest de zware doch niet geheel ondankbare taak de andere helft van de taart op te eten. 🙂
Photobucket

0 gedachten over “Iedereen blij

 1. Yvonne aka sommeke

  Nog eens testen … net lukte het zonder problemen bij Elly! yeahhh!
  Bloemen en poes zijn schitterend opgepimpt!
  En Evelien : van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ’t zag er in alle geval een heel lekker feest uit!

 2. Else

  Hey Shirley, gefeliciteerd met Evelien! En niet gek dat je moeder blij is het is schitterend geworden. Welterusten voor morgen een fijne dag, knuffel Else

 3. quiltmiep (anneke)

  gefeliciteerd met je dochters verjaardag. Tja met zulke grote kado’s is het moeilijk te reizen met openbaar vervoer…
  je quilt is erg mooi geworden, goed dat je em weer onder handen nam.
  fijne dag

 4. Ines

  Hij is schitterend geworden!!!
  Gefeliciteerd met je dochter, 21 toen was ik getrouwd en in verwachting van de eerste, ach ja, zo ging dat vroeger.

  Groetjes
  Ines

 5. Chris

  Hoi Shirley. Ik kan weer op je site en het laden ging gesmeerd hoor.
  Allereerst felicitaties met je dochter!! Mooie leeftijd.
  Jij hebt dat quilten helemaal in de vingers. Echt PRACHTIG vind ik het. Als ik dat zie, wil ik direct achter de machine en ook ….. Nee, eerst andere zaken, haha. Hele fijne dag!

 6. Jantine Urban

  Daar mag je zeker heel tevreden mee zijn, die uurtjes quiltwerk is het meer dan waard geweest. De bruine kernen van de zonnebloemen zijn inderdaad schitterend, leuk zo het verschil van voor en na…

 7. Renske

  Gefeliciteerd met je dochter. Ze is heerlijk verwend door jullie. De zonnebloemenquilt is werkelijk mooi geworden. Ik kan me voorstellen dat je moeder er blij mee is.

 8. Klaske

  Gefeliciteerd met je dochter!
  Hier is ook een zwarte kat die liever menseneten eet, dan van z’n eigen kattevoer :-))

 9. Mieke E.

  Ziet er heel lekker uit!
  Proficiat aan je dochter en ook aan jou voor het mooi maken van het quilten!

 10. Ineke Hulzebos

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. En wat ziet die mon chou en lasagne er lekker uit!!!
  Heerlijk!!! De quilt is helemaal geweldig, je hebt het echt heel mooi gedaan, dat doorquilten!
  Groetjes, Ineke

 11. marion

  Gefeliciteerd, een goed jaar voor haar en ieder ze lief heeft. Enne welkom in de wereld die George heet……..

 12. ilse

  Beetje laat maar toch nog van harte gefeliciteerd met je 21 jarige dochter. Het ziet er allemaal heel gezellig uit. Ik vind de foto van je moeder, geflankeerd door haar kleindochters echt mooi – en de quilt is super.