Hoor en zie

Tinnitus, het horen van piepende, brommende of suizende geluiden in je oren die niet van buitenaf komen, om gek van te worden als je het niet kan negeren door afleiding te zoeken in andere geluiden of bezigheden. Ik hoor een hoge piep en ruis rechts en een zachte hoge piep links al zo lang dat ik niet meer weet hoe lang, 15 jaar zeker, de chemotherapie bracht het naar de next level. En hoe stiller het is, hoe meer het opvalt, dus ik heb vaak de radio of tv aan. 
Ik merk dat het dit jaar is verergerd door stress, nou daar heb ik mijn portie wel van gehad en met mij nu de hele wereld dankzij de pandemie. Ik zag net dit filmpje van de BBC dat er door de pandemie meer mensen zijn die tinnitus hebben, direct of indirect van het virus afkomstig. Ik wist niet dat het een symptoom was, 1 op de 15 mensen die besmet zijn met COVID krijgen hiermee te maken, ook ws door de gebruikte medicatie. Heftig. Op de website van stichting hoormij.nl kan je er meer over lezen.

De ogen komen in opstand, zoveel aandacht voor de oren, “Hallo, wij zijn er ook nog”, nou vooruit, ziet waar ik in een vlaag van gecontroleerde verstandsverbijstering aan ben begonnen (de super drukke chaos blokken liggen even uit het zicht tot ik weet hoe ik hiermee verder zal gaan). Eerst snijden snijden snijden (blijkbaar is het een trend om een werkwoord in drievoud te herhalen)
91CA06CB-AD68-4F78-ABD6-1814E332B496
Loki assisteerde weer als de beste, en ik hoefde me ook geen zorgen te maken over een gebrek aan zwarte haren op witte stof ?
0F8FF535-C854-4286-BCD1-2C9D10B1679A
Ik had een idee, maar nu naar de foto kijkend zie ik dat de grote vierkanten (5×4,5”) te groot zijn, ik ga ze halveren of zo, denk ik. En de gekleurde lapjes heb ik zomaar even er tegenaan gegooid om een idee te krijgen, hij gaat nog de hoogte in, of de diepte, het is maar net van welke kant je het bekijkt, en er moet hier nog flink wat geschoven worden. Ah laat me maar, ik moet blijkbaar nog heel veel stof versnijden aanrommelen eer ik mijn quiltmojo terug heb.
678A4F75-215A-46F5-B62B-E26359E0E9AA
Even de tuin in voordat de neus gaat mopperen, lekkere luchtjes opsnuiven nadat ik takjes van de bloeiende Rozemarijn door mijn handen heb laten glijden
ADEB40B2-122E-4A8D-897D-1354CD1D874D
en ik snuif de citroentjesgeur van de nog steeds bloeiende- struikkamperfoelie op, even uitkijken dat ik geen bijtjes opsnuif, want die vliegen hier lustig in het rond
C2638E31-F9CA-4E05-8A7D-A7A118261135

7 gedachten over “Hoor en zie

 1. Wilma Oud

  Ja, van die Tinnitus hebben veel mensen last. Mijn DH ook al jaren en nu onze zoon 49 jaar ook. Mijn DH zei dat door de gehoorapparaatjes, die hij heeft, het iets minder geworden is, maar jongste zoon kan gewoon het ’s nachts niet meer in slaap komen door het gepiep. Ze hebben een slaaponderzoek bij hem gedaan en nu blijkt dat hij 123 keer in een uur apneu heeft. Daar heeft hij nu beugels voor en nu is het bij hem ook wat minder. Weggaan doet het nooit mee, maar je ziet, er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor het komt. En stress zal er zeker aan meehelpen. Ik heb net na jaren het laatste steekje aan mijn Stonefields gezet. Dit was de eerste en laatste 2 persoons quilt die ik gemaakt heb. Ik houd het nu bij kleinere objecten. Ik zou zeggen SUCCES met jouw project. Groetjes Wilma

 2. Truus

  Op zich ziet je quilt in wording zo op de foto er niet slecht uit en de witte vlakken zullen wat wegvallen bij het doorquilten. Maar in werkelijkheid is alles veel groter natuurlijk.
  Gezellig he de hele dag die herrie in je oren! De muziek staat hier ook de hele dag aan en hoeft alleen maar op de achtergrond te zijn. Dat snappen sommigen niet –nou jammer dan.
  Succes met je quilt in wording.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Mieke

  Jeetje aan 2, kanten, pppfff heftig. Sterkte.

  Ikzelf heb het al jaren aan 1 kant.
  In het begin (toen periodes van o.a stress, denk ik) zei ik altijd…. Ik heb ’n koelkast in mijn hoofd, zoveel herrie ….
  Ik heb het gelukkig een plaatsje kunnen geven.
  En helaas pindakaas, we zullen het er mee moeten doen.
  Muziek en een hoorapparaat hebben bij mij geen effect.
  Och het hoort inmiddels helemaal bij mij ?

  Succes met de quilt in wording. Grtjs Mieke

 4. mieke

  piep…ja ik “piep” dus ook.. en zoal
  vandaag lijkt het een trein die maar niet wil stoppen met remmen.. soms kan ik het verschalken door
  flink bezig te zijn..vandaag weer niet…
  leuk het dekentje, k maak het ook.. ongeveer.. cozy memory blanket met ander midden lijntje.

  zalig he de tuin die weer ontwaakt

  knuf

 5. Ingrid

  Hoi, tsja, ik heb ook die ruis..soms harder en soms zachter. Mijn gehoorapparaatjes maskeren het een klein beetje. Maar het is nooit weg, het is altijd rumoerig in mn oren..
  Gelukkig kan ik het redelijk wegdenken. Maar de komende week wordt er weer eentje met stress, het gebeuren van 4 jaar geleden komt weer boven en dan is de ruis echt erg. Gelukkig kan ik goed slapen dus daar geen.probleem.
  Probeer er niet teveel aan te denken, dat werkt het best

  Sterkte !!!

 6. Marte

  Dat piepen en murmelen van de oren zou kunnen voortkomen van stress en bouwt zich op. Heb het vooral ‘s avonds als ik moe ben.
  Ben naar oorspecialist geweest en niets mis met oren, maar wel met vastzittende zenuwbanen in nek, krijg er nu speciale kiné voor, morgen de tweede keer, hopelijk helpt het.

 7. Tillyschoonen

  Ik heb het overgehouden aan een ooroperatie. Heb 36 jaar geleden een nieuw gehoorbeentje gehad. Daarna het geluid van een kapotte tl buis in mijn linkeroor. Nu ook enkele jaren rechts het geluid van een wasmachine in mijn oor en af en toe een fluittoon.
  Een tegengeluid helpt gedeeltelijk. Zet daarom ook bijna altijd de radio of tv aan, alleen al voor het geluid.
  Er zijn schijnt ook oorapparaatjes die een signaal afgeven zodat het geluid wat onderdrukt wordt.
  Vooral als je wilt slapen hoor je het. Ik ben er ondertussen al aardig aan gewend. Kan niet in slaap komen als het geluid er NIET is.
  Het klopt dat het erger is als je gestresst bent.Ik heb er nu eigenlijk weinig last meer van. Kan het goed negeren en aanvaarden dat het er is!
  Dus probeer het te aanvaarden. Heeft bij mij ook een tijd geduurd hoor.
  De huisarts zei dat ik ermee moest leren leven ben toen in eerste instantie heel boos om geweest dat hij dat zei. Maar daarna is het wel beter gegaan!
  Dus hoop houden dat je het de baas wordt!!!
  ??

Reacties zijn gesloten.