Hoofdstuk uit

Voor onze jongste spruit is er een hoofdstuk uit, ze had eindexamen in de periode dat we Thor kwijt waren, en het werd afgesloten met een galafeest; wat zag ze er prachtig uit in haar jurk! IMG_8352 IMG_4310 We hadden deze jurk gehuurd bij een mevrouw hier in de stad die dit al meer dan 25 jaar doet. Ik zie ons nog staan, gewoon achter een vrijstaand huis (“hier is ’t” heet het huis 🙂 ) in een tuinhuis/garage; het was warm buiten en nog warmer binnen, vanwege een kacheltje dat nog aanstond op nachtstand, voor het geval er nog nachtvorst zou komen. Aan twee kanten hingen de rekken vol met prachtige galajurken en (heren)kostuums, ze verhuurde kleren niet alleen aan examenleerlingen maar ook aan de vrouwen van zakenlui die naar galafeestjes moesten gaan en elke keer wat anders wilden aantrekken. De mevrouw van het verhuurbedrijf was halverwege de 70, een dametje om te zien en heel vriendelijk. Ze vertelde dat ze deze kleren uit Duitsland haalde, en ze ging er prat op dat ze alleen maar jurken van de beste klasse had, geen “warenhuisjurken die al kreukelden als je er naar keek”. Met een hoog tempo zocht ze jurken uit voor Suzanne, een enkele werd met een “Naaah, die niet” blik weer snel terug gehangen. Sodeju, het water liep al na tien minuten langs mijn rug, ik was blij dat ik niet in het pashokje hoefde te staan aan- en uitkleden. De dame kreeg het ook erg warm en zette de kachel uit, maar ja, de warmte was al binnen en buiten, het kwaad was al geschied. Afgelopen donderdag was een spannende dag, en ook al zei het verstand dat ze door was, we durfden er geen gif op in te nemen; we waren tot tranen toe geroerd toen Suzanne -ook met natte ogen- de kamer inrende met de melding dat haar naam op de lijst van geslaagden stond op de website van school.  Snel werd de vlag uit het raam gehangen met schooltas, foto’s gemaakt, oma en opa gebeld om te zeggen dat er gestopt kon worden met het duimen, en toen sprong ze op de fiets naar school om de voorlopige cijferlijst op te halen. Er ging een zucht van opluchting door het huis, wat een dag! IMG_4451 Nu is het nog afwachten of ze na de zomervakantie haar studie kan starten bij Avans, over een week of 3 à 4 weten we het.  En terwijl ik dit verhaal typ dreunt het hele huis op de beat van muziek, ze heeft samen met een ander meisje uit haar klas een examenfeest georganiseerd bij ons, de ingehuurde DJ draait er lustig op los en zo te horen hebben ze het allemaal erg naar hun zin! De buren zijn vanmiddag allemaal gewaarschuwd, en omdat het muziekgeweld om 1 uur klaar is maken we ons niet zoveel zorgen over klachten, ook omdat alleen de kamerdeur aan de achterkant van het huis open staat en daar geen mensen wonen. Aah, ze draaien nou muziek uit mijn jeugd, The Trammps, disco inferno, burn baby burn!  Heerlijk, dat was nog eens muziek! [youtube https://www.youtube.com/watch?v=A_sY2rjxq6M]

0 gedachten over “Hoofdstuk uit

 1. Babette

  Heerlijk allemaal, liefs vanuit Assisi waar ik quiltweekend heb. Volgens mij zijn er op Facebook foto’s te zien op mijn profiel. Ik heb pas net weer internet.
  Babette.

 2. Wilma oud

  Wat heerlijk voor jullie allemaal. En nu welverdiend genieten. Fijne zondag nog.

 3. esweepeebee

  heerlijk gevoel he, dat je spruit geslaagd is!! Tis een mooie meid, in haar galajurk!
  geniet er maar van………
  groetjes, Sylvia

 4. Truus

  Gefeliciteerd Suzanne met je eindexamen!!! Prachtig zoals ze in de jurk eruit ziet-wauw!!!
  Dat was in mijn tijd nog niet en ook niet toen onze 3 kinderen slaagden voor al hun eindexamens.
  Wat een heerlijk bericht na dat van Thor.Al bekomen van het gedreun en gefeest???
  gezellige zondagavond
  groetjes,Truus uit Drenthe

 5. Chris

  Ja, dat was natuurlijk toch spannend. Heerlijk dat ze geslaagd is. En wat een prachtmeid in een prachtige jurk! Om trots op te zijn.
  Onze oudste kleindochter is ook geslaagd gelukkig. Het gaat allemaal zó snel!