Hoe verzinnen ze het?

Eens in de zoveel maanden kijk ik op Marktplaats, naar leuke naaimachines die te koop aangeboden worden, en ook puur vanwege amusementswaarde, want soms kom je tekst tegen, waarbij ik denk: “hoe verzin je het?” Zoals bij een oude Singer uit de jaren 70: ” In goede staat singer naaimachine, maar is plotseling gestopt met naaien. Alles werkt goed alleen hij naait niet meer.”     Dus niet alles werkt meer goed. En een beetje overbodig, toch wel,  heeft de verkoper er ook nog bij gezet:  “Voor de handige klusser.”
Photobucket

Je ziet soms aan de tekst of de verkoper man of vrouw is, want bij een naaimachine waar een snoer met stekker aan zit, gaat een vrouw niet ook nog erbij vermelden dat de naaimachine elektrisch is. Maar een man wel, die denkt namelijk dat wij vrouwen achterlijk zijn. Of ze zetten er bij: Hij is loeizwaar en hij doet het, meer weet ik er niet over te vertellen.  Dat is eerlijk, net als: “bedenk voordat je een bod doet, dat hij op zolder staat en ik hem niet naar beneden ga sjouwen, dat is voor de koper.”
Nou, dan weet je ook genoeg wat het gewicht betreft.
Photobucket
En dan een bagger dat er aan naaimachines te koop wordt aangeboden, van die Tell& sell apparaten die een naald hebben dus naaimachine genoemd worden, ooit aangeschaft voor 29,99, maar dat zetten ze er niet bij, nee: ” Doe een goed bod en hij is van jou”.

‘Collectors item’, zag ik vermeld staan bij een Singer die bij het Kruidvat in bulk wordt verkocht, niet te filmen! Made in Taiwan met plastic binnenwerk, en het maakt dezelfde herrie als een stratenmaker die de stoep aan het aantrillen is; en zo voelt het ook, als je in dezelfde ruimte zit, 3 tafels verderop. Opgekrulde tenen en nekharen die continue rechtop staan, zodra er gas gegeven wordt, waarbij tijdens het begin van het gasgeven ook nog aan het wiel gedraaid moet worden, ” om hem een zetje te geven” , zegt de eigenares dan met een verbeten gezicht, (want naaien zul je, kreng) , maar haar tanden zijn tot op het tandvlees afgesleten door het knarsetanden tijdens het naaien.

Bij de tern “degelijk” kan je denken aan een niet kapot te krijgen maar helaas ook loeizware naaimachine, die je liever niet van de tafel haalt als er gedekt moet worden, want nog 1 keer terug zetten, en al het andere naaiwerk kan je dan ook vergeten.

Als er in de advertentie staat “voor de echte liefhebber”, dan kan je er gif op innemen dat hij niet echt lekker meer naait, áls hij al naait,  en je hem alleen maar aanschaft voor de looks.
Photobucket
Net zoiets als de jongen die met zijn echtgenote op vakantie gaat, ze heeft een mooi snoetje, maar de kabeltjes in de bovenkamer zijn niet allemaal evengoed aangesloten. Owee als dit zich gaat vermenigvuldigen, arme kinderen.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Qhm7-LEBznk]
met dank aan Simone voor de tip.

Wil je een degelijke tweedehands naaimachine kopen via marktplaats, kijk dan voor eentje van voor bouwjaar 1990, zou ik zeggen, en dan een pfaff, singer, brother, husqvarna. Machines die je zelf open krijgt om schoon te maken, en zeker om te smeren als hij al een paar jaar stil heeft gestaan.  Helaas ben ik geen Singer Featherweights tegen gekomen, wel een Elna Lotus SP, maar de startprijs om te bieden was me te hoog (was 60 euro), het moet wel leuk blijven.

0 gedachten over “Hoe verzinnen ze het?

  1. Annelies

    Ik vind het heel vermakelijk om te lezen, maar ik kan me voorstellen dat je van deze beschrijvingen wel eens een punthoofd krijgt.

  2. henny

    Ja ze lijkt niet echt goochem maar hij is echt walgelijk! zet gewoon zijn vrouw te kakken voor het oog van de wereld!

  3. Merel

    mijn lief vind het niet erg, want ze is blond en heeft boobs (die ik in het filmpje niet zag)….. En weetje 🙂 ik geloof hem niet. Het is echt een geweldig grappig filmpje!