Het liep niet over

Gisteren aten we koolraap met kruimige aardappeltjes, rundersausijsjes en als groenten koolraap overgoten met sinaasappelsaus. Als je op de foto hieronder met rechts klikt en opent in een nieuw venster, dan kom je op het recept.

Wat zal ik ervan zeggen? Beetje weinig smaak aan de groenten op zich, het sausje was zalig, wat voor mij de groenten goed te eten maakte. Bij gebrek aan zoete sinaasappels gebruikte ik appelsientje met vruchtvlees uit pak, bij gebrek aan gemberwortel nam ik de gember uit tube, de schil van de zure sinaasappel met een mesje heel dun afgesneden (je mag geen wit meeschillen) en het was gewoon verder heel makkelijk. Suzanne at haar bordje leeg, die weet dat je iets niet perse lekker hoeft te vinden, als je het maar eet; mijn lijfspreuk als het gaat om gezonde dingen (ongezonde dingen zijn meestal zo lekker dat we daar geen aanmoediging of druk voor nodig hebben om het op te eten). De borden spreken voor zich, mijn ventje vond er helemaal niks aan, en wilde niet eens mijn suggestie proberen om er een gebakje van te maken; een combinatie van aardappel, vlees en groenten op je vork naar binnen schuivend, dan blijkt het eten vaak (nog) lekkerder. Ik kom nog van een prakgeneratie, alles door elkaar prakken, sjuutje erover en smullen maar!

Na afloop op de bank uitbuiken met een lekker bakje koffie  en daarna Dexter kijken (nieuwe aflevering op usb stick gezet). Kl ik op de foto en je komt uit bij Dexter.

0 gedachten over “Het liep niet over

 1. Elly L

  Hey je layout is goed gelukt en je achtergrond al helemaal. Ziet er goed uit.
  Ik kan helaas nog steeds niet inloggen.
  groetjes Elly

 2. Hubertine

  Koolraap….wat een idee!! Wie weet!!! Ik herken het dat ook mijn kinderen alles apart eten, terwijl ik inderdaad alles door elkaar eet!! Grappig!!! Je weblog doet het weer, heb je ook alles weer “terug”? Ben benieuwd, succes er mee!!
  Groetjes, Hubertine

 3. Ingrid

  Zo, jij bent weer terug in weblogland.. mijn log was nog steeds niet beschikbaar.. succes met het weer vullen van je logjes, maar dat zal geen probleem zijn he LOL…

 4. Henk

  Kijk, zo wordt het weer wat! Ziet er goed uit hoor.
  Maaltijdkeuzes moeten steeds eenvoudiger worden met afnemen van aantal nog in huis wonende kids. …. en dan gaat je ventje zeuren?