Hergebruik

Nadat Zopje gistermiddag zijn buik rond had gegeten liep hij de woonkamer in, checkte of de bank vrij was, en sprong er toen op. Hij liet zich tegen de rugleuning aanzakken, kreeg last van oprispingen, ik zag hem een paar keer slikken, en nog voordat ik in actie kon komen was hij al van de bank af gesprongen en in hoog tempo door de openstaande tuindeur naar buiten gelopen, recht op het grasveld af. Meestal is het een eerder verorberde muis die verkeerd is gevallen, en ondanks de laag van droogvoer dat er bovenop komt moet het er weer uit.
Even leek het of hij gras ging eten, maar de peristaltiek duidelijk zichtbaar in zijn buik vertelde dat hij zich klaar maakte om het eten er uit te spugen.
Het klokkende geluid van zijn gekokhals trok gelijk twee hongerige eksters aan, ze doken vanuit het niets uit de lucht en streken op het gras neer, op nog geen meter van Zopje vandaan.
IMG_7864Eén ekster was even buiten beeld  toen ik naar het raam liep om deze foto te maken, maar zat een tel later weer naast Zopje
Ongeduldig als ze waren hupten ze met zijwaartse sprongen tot pootbereik van Zopje, die -net klaar met het uitspugen van de tweede lading maaginhoud- de boel probeerde te bedekken met gras. Eerst rook hij aan het braaksel en toen hij zich omdraaide om gras te gaan trekken, hapten de eksters hun bekjes vol. Ze hupten naar achteren toen Zopje zich omdraaide om te checken of er nog meer gras overheen moest komen, en toen hij zich voor de tweede keer omdraaide om gras te schrapen, vielen de eksters weer op het eten aan. Ze bleven met volle bekken wachten tot Zopje wegliep om op hun gemak de restjes vanonder het getrokken gras op te pikken, een geweldige hergebruik, ik hoop alleen maar dat de muis niet bedorven (of erger) was, want anders krijgen de jonkies (als die er al zijn) ook last van buikpijn.
Wat keek Zopje moeilijk toen hij na afloop bij lag te komen op het kussen, net als de muis, maar wat wil je met bijna 7 kilo kat op je.
IMG_7848

2 gedachten over “Hergebruik

 1. Truus uit Drenthe

  Wat geweldig dat Zopje naar buiten ging om te spugen-scheelt jou opruimen!
  Heb binnenkatten dus helaas is hier geen recycling mogelijk.
  gezellige zondag
  groetjes,Truus

 2. Johanna Zweden

  Ja ook hier is nu schering en inslag met Simba, helaas zijn we er niet altijd op tijd bij!

  Rolt die van jou ook zo in de tuin, om zijn wintervacht kwijt te raken!

  Hoe gaat het met het armpie!

  Groetjes uit Zweden

Reacties zijn gesloten.