herfst

Na een paar dagen van mooi weer kwam de tuinman langs vanmorgen; hij had zijn snoeischaar en extra-dikke-takken-snoeischaar mee om zich eens lekker uit te leven. Helaas voor hem had ik dat gisteren al gedaan. In het verleden had hij zoveel weggesnoeid, ook struiken die pas na de bloei in het voorjaar gesnoeid mochten worden, dat ik hem voor wilde zijn. Ik had de appelboom en pruimenboom gekortwiekt en toen hij dat zag had hij door dat hij niks meer aan snoeiwerk hoefde te doen en ging toen maar het vuil van tussen de planten wegharken. Het gras en de terras had ik al bladvrij gemaakt met de bladblazer en -zuiger. de 2 Rhussen hebben nu op een enkel blaadje na alles laten vallen, hij was na 2½ uur klaar en is huiswaarts gegaan, leek wel teleurgesteld.
Zo zag het er 2 weken geleden nog uit, van boven genomen:

en zo ziet het er nu uit:

Vanavond Halloween; Suzanne gaat met een stel vriendinnen als Gothics verkleed langs de deuren om snoep op te halen. We hebben genoeg heksenjurken en mantels om aan te trekken, alleen geen zwarte pruiken meer. In een opruimwoede van afgelopen lente vrees ik dat de zak met pruiken ook huppetee in de container is verdwenen. Dan maar een roodharige Gothic.
Ik duik zo de stad in om snoepgoed in te slaan, zoals vorig jaar wil ik niet nog een keer meemaken; we hadden enkel wat rolletjes drop en zakjes pepermunt, en een half opgegeten reep chocolade nog. Wel balen hoor. Ook een fruitmand vol mandarijnen, maar daar maak je de kinderen niet blij mee.

Gisteravond liep ik voor de zoveelste keer na het wasvouwen met een enkele sok naar de mand om hem bij de andere enkele sokken te stoppen. Op de mand lag een tasje, ook al vol met losse sokken en ik wist dat ik het eens moest uitzoeken want er zaten vast wel inmiddels paren in die mand en tas, maar ja, geen zin he. Toen liep Suzanne de kamer binnen, klaar om tv te luisteren (de Box of MTV zet ze dan aan en gaat dan op ons bed liggen luisteren). Ik stelde haar voor dat ze terwijl ze luisterde naar de tv ze ook sokken kon sorteren en bood voor elke paar sokken dat ze bij elkaar vond 10 cent aan.
Daar had ze wel oren naar en na 1½ uur kwam ze bij me met de mand vol opgevouwen sokken, 42 paar, dat is dus 4,20 mama! Grijnzend stopte ze het geld in haar portemoneetje, wat een winst.