Handdoek in de ring

Handdoek quiltblok in de ring, want helaas, de Storm at Sea gaat het niet worden, ik word gek, en dat kan de bedoeling er niet van zijn. De maten van het patroon klopten niet, dus hield ik al gelijk te krappe naden bij het proefblok die ik aan het maken was, kijk maar bij de gele stukjes aan de blauwe diamanten, de kopse kanten kloppen, maar de lange kanten…..

En bij de hoekblokjes moest ik ook al zo uitkijken dat ik mijn punten van het middenblokje behield, nee, dit is niet een blok waar ik vrolijk van word! Misschien als ik het mbv de Marty Mitchel cutting templates zou kunnen doen, maar ja, die heb ik niet. En weet je, het was ook al een vaag teken dat ik het blok gewoon zo op tafel kon laten liggen, de hele middag, en dat er geen kat op wilde liggen! Meestal duikt Zopje op tafel zodra ik mijn hielen licht.

Ik hoor Henk diep zuchten, maar ik heb al een alteratief hoor broer, wees maar gerust. Ik denk dat het de Artesan Star word, die ik al eens eerder heb gemaakt, voor Evelien. Een leuk patroon die het heel goed doet op een slaapbank, kijk maar eens hier:

En met zoveel mooie lapjes die ik van mama heb gekregen, afgelopen woensdag ook weer, moet het wel lukken!

Mam zuchtte diep toen ze haar kast open trok, nadat ik haar vroeg of ze nog wel genoeg stof over hield voor haar variahexen. “Je ziet niet dat er wat weg is!”, riep ze haast wanhopig uit. Liefhebbers kunnen zich bij deze weblog melden 🙂 in een reactie, om ze te kopen.

Gisteren was ik gras aan het maaien, toen ik een hoop zand zag liggen. Niet echt een molshoop, hoewel het gat er wel naar was

ik heb er flink op gestampt, maar het gangetje ging loodrecht omlaag, geen enkelzwikkende geulen op het gras gelukkig.

De afgeknipte bamboetakken (liggend onder de struiken) zijn al flink van hun blad af,

ik wil de zwart glimmende stokken gebruiken om een klimrek te maken, voor de rozen. Geen idee of dit wat gaat worden, ik zal mijn best doen.

0 gedachten over “Handdoek in de ring

 1. Klaske

  Heej je weblog is weer in werking, ik dacht van de week al in mijn reader hé Shirley schrijft haar blogjes 2 keer…
  Je blok zou prachtig worden, maar als je er gek van word, gauw aan de kant leggen.
  Het patroon wat je nu wilt gaan doen is ook prachtig!!Fijn weekend

 2. Henk

  Ik wil het echt niet op mijn geweten hebben dat je gek wordt van een quilt….
  …… en zonder een echte ZipZop doop zal het nooit een echte Shirley-quilt worden dus…. terecht dat je ‘m in de ring gooit.
  Ik vertrouw volledig op jouw keuze, wat je laat zien hierboven ziet er ook heel mooi uit. Doe rustig aan en zorg dat je er vooral zelf ook plezier aan blijft beleven.
  Liefs, Henk

 3. Heleen

  He, wat jammer. Vind hwt altijd een mooi patroon. Maar….het patroon wat je nu hebt uitgezocht is ook mooi. Mooie quilt trouwens op dat bed. Succes!