Hallo 2018

De beste wensen voor het nieuwe jaar, dat het een gezond, gelukkig, gezellig, creatief, en helend jaar mag worden met minder hartzeer dan afgelopen jaar. 
IMG_7979
Gelukkig valt de schade op de weegschaal mee na 4 dagen weken vol snoeperijen op rond 5 december, etentjes, en koekjes en cake bij de koffie de hele dag door.
IMG_7871
Het lekkere van zelf bakken is dat het ook zo heerlijk ruikt in huis, goed excuus.
Tulbandrecept van Rutger bij de hand
IMG_7869
met een prachtig
IMG_7896
en vooral zalig resultaat, hij was op dag 3 nog lekkerder dan op dag 1! 
IMG_7898
Op oudejaarsdag kwamen de oliebollen en appelbeignets -al dan niet niet zonder kleerscheuren-  uit de pan,
IMG_7951
net als dit eendje, wat een droppie. Ik had ook een lading oliebollen gebakken voor mijn schoonzus en had het eendje meegegeven, leuk voor hun kleindochters; ik denk dat het kopje er als eerste af is gehapt door de oudste, terwijl de jongste er alleen maar naar wilde blijven kijken. 
IMG_7945
Jon en Arya bleven tot onze grote verbazing van al het lekkers af wat op tafel stond, we waren al op het ergste voorbereid en hadden de schalen met oliebollen (met en zonder vruchtjes) al afgedekt met theedoeken.
IMG_7955
Als afsluiter van het jaar was daar nog het bittergarnituur; Jon wilde wel even ruiken wat er in de bakjes zat, maar het bleef bij ruiken, de kattensnoepjes die hij van Tim kreeg waren toch aantrekkelijker. 
IMG_7954
Ik hoop de 2 kg er weer snel af te hebben, ‘t is vooral vocht he. ?

De katten zijn ook goed door het vuurwerkgeweld gekomen,  Jon liep vanaf 22.00 uur wel gestrest door de kamer, hij vond de flitsen haast erger dan het geknal, (de gordijnen in de woonkamer gingen dus dicht, wat wel scheelde voor het ventje). Arya lag middernacht op de drempel tussen keuken en woonkamer in opperste verbazing de boel te observeren,  Loki had zich boven op Suzanne’s kamer verschanst met de gordijnen dicht en het licht en muziek aan, en Zopje zat dan weer op de poef naast me, of op mijn schoot, blij dat dat mormel (Arya) eindelijk van schoot was. Dit is haar favoriete houding, helemaal gestrekt en haar buikje binnen handbereik om geaaid te worden.
IMG_7959
2018 begon hier al goed toen dochter Suzanne om 9 uur thuis kwam van werk (bijbaantje in de horeca), de zaak was tot 5 uur open, en dan moeten ze nog bijvullen en schoonmaken. Komend half jaar gaat ze stage lopen bij het bedrijf van haar dromen in Amsterdam, 30 december kreeg ze te horen dat ze er was aangenomen. Ze wilt haar bijbaantje wel aanhouden, dus zien we ze gelukkig nog wel elk weekend.  Nu nog “even” een -liefst gemeubileerde- kamer regelen, kamernet wordt afgespeurd en Evelien (die al járen in Amsterdam woont) gaat bij haar kennissen en vrienden rondvragen.

Volgens traditie eten we op nieuwjaarsdag kroketten, (de zalige vleesragout had ik eergisteren al gemaakt) 
IMG_7976
en na nog geen half uurtje rollen mochten de kroketjes in de koelkast om weer op te stijven.
IMG_7977
 Gemaakt volgens dit recept uitpaulineskeuken dat wordt zeker weer smullen met het gezin -1 (helaas moet Evelien werken)

4 gedachten over “Hallo 2018

 1. Jeanette de Vries

  Zo te zien hebben jullie een beregoed uiteinde gehad en ook een heerlijk begin.
  Het water liep me in de mond bij het zien van al dat lekkers.

 2. Truus

  Van het zien van al dat lekkers wat je gebakken hebt word ik al zwaarder! Van mijn moeder mochten we de cake enzovoort pas op de 2e dag aansnijden dan was het lekkerder. Gezellige dagen samen met de kinderen -heerlijk Dat er zo nog vele mogen komen bij jullie.
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.