Goed en slecht nieuws

Beginnend met het goede nieuws: het is curatief te behandelen met chemo en bestraling, en in eigen woonplaats zelfs. Het slechte nieuws is dat mijn lief longkanker heeft. Toch. Verdomme.
Daar zit je dan tegenover een longarts die de tijd neemt zoveel mogelijk uit te leggen en vragen te beantwoorden, en dan ook een patiënt van tien jaar geleden als voorbeeld aanhaalt die hetzelfde beeld als mijn lief had en na behandelingen er goed uit is gekomen en dus gewoon nog leeft. We kennen allemaal verhalen van mensen bij wie het slecht afliep, dan is het wel fijn om ook een succesverhaal te horen.

Er volgt deze week nog een MRI scan van het hoofd en begin volgende week een EBUS onderzoek (via de luchtwegen wordt via een scope in de tumor geprikt om biopten te nemen, zodat ze precies weten wat voor soort tumor het is.  Behandelplan horen we diezelfde week 

Vanmiddag zijn de kinderen allemaal langs gekomen (allen negatief getest), om hun papa te kunnen omhelzen; troosten en getroost worden. Ik deed ook mee met de kroeltjes ontvangen en geven,  de rest van de middag en begin van de avond werd er over van alles en nog wat gepraat en gelukkig ook gelachen. We hebben genoten, en ook dat ze mekaar weer zagen, spraken en voelden, het was hartverwarmend. Ik maakte pizza’s en na het eten ging iedereen weer naar hun eigen huis. 

We gaan dapper door, mijn lief is niet van plan om bij de pakken te gaan neerzitten, want daar is nog nooit iemand beter van geworden. Hopelijk slapen we vannacht weer beter, en morgen weer gezond’ish op en onze normale dingen weer doen (op een ziekenhuisbezoek na dan) .

Nog een update over Puk: vannacht kwam hij uit onze slaapkamer rennen toen DH naar bed kwam, en hij zat vanmorgen samen met Fay onder de bank maar liet zich niet zien. Fay wel, ze rende naar boven en kwam later weer beneden even buurten. En volgens mij zit Puk nog steeds onder de bank, Sherlock en Jon kijken af en toe er onder maar ondernemen geen stappen, ze snappen zeker dat kleine Puk het op zijn eigen tempo moet doen. 

39 gedachten over “Goed en slecht nieuws

 1. Ingrid

  Getver…getver…kan niet op andere woorden komen..
  Maar behandelbaar..

  Ik leef mee en denk aan jullie allemaal !!

 2. Willeke

  Dus toch Shirley….. gelukkig is er een behandelplan en kan het ook nog in de eigen omgeving!
  Fijn dat jullie alle kinderen hebben gezien en geknuffeld.
  Ook fijn dat jullie niet bij de pakken neer gaan zitten.

  Heel veel sterkte gewenst, voor jullie allemaal!

 3. Anneke v/d Wal

  Shit shit shit, ik kan er ook even geen andere reactie op geven ,sterkte en hoop doet leven.

 4. Yvonne aka sommeke

  We focussen ons op ‘t goede nieuws, het is te genezen.
  Duim, duim, duim!

 5. Truus

  Zolang er nog geen biopt is genomen,weet je dus nog niet wat voor type het is.
  Gelukkig dat het behandelbaar is en er een plan de campagne wordtopgesteld.
  Sterkte en kracht voor jullie en probeer positief te blijven!!!
  Dikke knuffel voor jou, Truus uit Drenthe

  1. Marianne

   Bah, wat een naar bericht! Ik wens jullie heel veel sterkte samen! Fijn dat er goede hoop is🍀🍀🍀

 6. Karin

  Heel veel succes met de behandeling. Je wereld stort in maar je komt in de overlevingsstand, natuurlijk ga je het “gevecht” aan. Je grijpt alles aan om beter te worden. Ze kunnen zoveel tegenwoordig. Jullie stappen die rollercoaster in die je leven beheerst. Samen sterk en met zo’n lieve familie en vrienden om jullie heen moet het goed komen. Denk aan jullie. X x x

 7. Paula

  Wat een naar nieuws, sterkte de komende tijd. En ga er voor. Ik hoop dat het vroeg genoeg ontdekt is. Ik denk dat je ons wel op de hoogte houd. Nogmaals sterkte.

 8. Anne

  Fijn Shirley dat de longarts perspectief ziet, jullie waren er bijtijds bij en dat is positief
  Maar het blijft goed klote!
  Houd moed en veel sterkte gewenst.
  Lieve groet, Anne

 9. Annerieke

  Focus op de positieve energie, dat scheelt een boel.
  Heel veel sterkte 🍀🍀🍀

  En dan die lieve Puk 💞 babysteps.

 10. Adrie

  Potverdorie! 😨😱 Wat een k.. bericht! Maar gelukkig te behandelen. Mijn gedachten gaan uit naar jullie en ik stuur positieve vibes! 💋♥️💋♥️💋
  Liefs en een dikke knuffel! Adrie

 11. Wilma Oud

  Lieve Shirley’s, ik huil met jullie. Weet niet wat te zeggen na dit bericht. Ik wens jullie beiden heel veel moed. Liefs van Wilma

 12. Michelle

  Ach Shirley, wat een naar bericht! Ik moet naar woorden zoeken en ik heb ze niet. Ik wens jullie samen heel veel sterkte toe met kalmte en positieve energie en 🍀🍀🍀🍀🍀

 13. Marjolein den Boer

  Jemig Shirley, sterkte met het hier doorheen bewegen. Mooi om te lezen hoe jullie dit met elkaar samen doen. Behandelbaar klinkt positief en dat geeft gelukkig uitzicht. Sterkte!!

 14. Jacqueline

  PPPffff, dat is even slikken.
  Behandelbaar klinkt heel goed en kan gelukkig ook dichtbij.
  Heel veel sterkte voor jullie , maar speciaal P .
  Liefs, Jacqueline.

 15. Marte

  Samen komen jullie hier sterker uit, samen positief zijn is deel van de behandeling. Super dat hij in eigen woonplaats kan behandeld worden.
  Heb het van dichtbij gemaakt en ook iets verder en beiden genieten nog uitgebreid van het leven. Dus komt goed, we sturen positieve energie naar jullie toe.

 16. Irene van Es

  Heel veel sterkte Shirley, voor jullie allemaal. Heel veel liefs en een dikke knuffel.

 17. Carin

  Van zulk nieuws schrik je altijd. We gaan met zijn allen duimen draaien voor je man dat de behandeling goed aanslaat. Sterkte.

 18. Rita Hulshof

  Heel veel sterkte voor jullie, gelukkig afleiding door die kleine boefjes.Groetjes Rita Hulshof

 19. Monique

  Geen fijn bericht maar ik heb in mijn omgeving juist weer wel allemaal goede aflopen gezien mbt long gedoe dus hierbij wat positieve energie! Je hebt een k**jaar achter de rug en mag blijkbaar nog niet achterover leunen, weer je schouders er onder…..maar ik weet uit eigen ervaring dat we sterker zijn dan we denken. En wat goed dat alles in jullie woonplaats kan plaatsvinden. Na behandeling hop, zo je eigen bedje weer in, geen ellenlange reizen. Sterkte de komende weken!
  Oh ja….hup Puk!

 20. Yvonne

  Bah, bah, bah! Nieuws dat je nooit wilt krijgen……
  Het zet je hele wereld op zijn kop. Goed om te lezen dat jullie er zo positief in staan, de professor die mijn moeder destijds behandelde zei altijd dat een positieve insteek de helft van de genezing is. Dat heb ik altijd in mijn oren geknoopt.
  Heel veel sterkte gewenst de komende tijd voor jullie hele gezin.

 21. Tillyschoonen

  Niet leuk om zoiets te horen. Maar positief blijven denken. Wij denken aan jullie en ik steek iedere dag een kaarsje op. Meer kan ik helaas niet doen. Veel sterkte een dikke kus en knuffel.🤗😘

 22. Renske

  Vreselijk nieuws voor jullie allemaal. Ik hoop dat de arts gelijk krijgt en dat je man geneest. Heel veel sterkte toegewenst voor je man en allemaal.

 23. Corry van Dongen

  Veel sterkte toegewenst Shirley. Jullie krijgen het wel voor de kiezen dit jaar. Houd je vast aan wat de arts gezegd heeft, het is behandelbaar.

 24. Rita

  Het is een heel naar bericht maar gelukkig met een lichtpuntje. En fijn dat er geen reizen nodig zijn voor de behandeling. Jullie gaan een zware tijd tegemoet, daarbij wens ik jullie heel veel sterkte.

 25. Astrid

  Ik wens jullie heel veel sterkte in deze zware tijd. Wat verschrikkelijk schrikken🙏🏻

 26. mieke

  Kippenvel , inderdaad goed en slecht nieuws.
  Fijn dat hij in de eigen woonplaats terecht kan voor de behandeling.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Reacties zijn gesloten.