Geniet nooit met mate

De geur van Viburnum, hyacinten en vers gemaaid gras vult de lucht als ik door de tuin loop, ik snuif de geuren op en zou ze zo graag willen opslaan om er later weer van te kunnen genieten als alles is uitgebloeid. “Geniet nooit met mate”, schiet door mijn hoofd als ik in de tuin werk.

0E98F313-3FE6-4CB8-9096-62BD2B1CA730
“Geniet nooit met mate” was het levensmotto van Willeke de la Chambre, 16 febr in het ziekenhuis opgenomen met COVID, en enkele weken later, op 19 maart overleden.
Ik heb Willeke nooit ontmoet, ik kende ze alleen van haar dagelijkse blogjes met prachtige foto’s en e-mailcontact, een hartelijke lieve vrouw met veel humor. Ze las op haar beurt ook al mijn blogjes en leefde mee met het wel en wee van oa de katten 🐈‍⬛ 
Ik mis ze, de verhalen over haar kleinkinderen, quilts en uitstapjes, en met altijd foto’s van wat lekkers bij de koffie of zalig uitziende gerechten,  ze genoot nooit met mate.
7C7A4435-C833-426E-ACDB-9AFF998F5FF4
Met kerstmis stuurde ze ons deze mooie kaart, een foto van haarzelf met haar man, gelukkig de wereld inkijkend, samen oud worden. Het mocht niet zo zijn.
Via de code op de rouwkaart Mensenlinq Is de live-stream te bekijken op de website van het uitvaartcentrum Sneek, voor wie dit heeft gemist. De stream begint op 13 minuten, voor het geval je denkt dat het niet klopt.

5 gedachten over “Geniet nooit met mate

 1. katrien

  Shirley,
  zo droevig allemaal, ik heb Willeke wel ontmoet en zal ze blijven herinneren als een lieve,warme vrouw.

 2. Yvonne aka sommeke

  Ik had het beter morgen bekeken …
  Willeke genoot en nooit met mate, zo triest dat het genieten voor haar veel te snel voorbij is.

 3. Truus

  Afscheid komt altijd te vroeg en daarom geniet en zeker met volle teugen.
  Geniet van de geuren van de lente, van je familie, dieren, een glimlach van zomaar iemand…..
  Truus uit Drenthe

 4. Jacqueline

  Shirley, wat een schrik, veel te vroeg !
  Ik volgde Willeke het laatste jaar maar af en toe.
  De mooie quilts die ze maakte.

 5. Ineke

  Ook ik kende haar niet persoonlijk, maar alle lieve reacties op mijn blog en/of andere sociaal media was het net of ik haar persoonlijk kende. Een lieve warme vrouw die veel te jong van ons is heengegaan.
  Groeten van Ineke (ArtIneke)

Reacties zijn gesloten.