gekke 5 minuten

Zipje en Zopje hadden vandaag meerder malen hun gekke 5 minuten, schoten door de kamer heen, achter en over elkaar heen; alles om zich heen negerend, dus ook de knuffelquilt die op mijn bed lag kreeg een rausbeurt. Ik liep achter hun aan de keuken in waar ze op en onder de stoel op elkaar zaten te loeren en deed het keukenraam open. “En nou allebei naar buiten om te spelen voordat er ongelukken gebeuren.”, riep ik en verdikkie zeg, ze schoten achter elkaar het raam uit. Ze kunnen wel luisteren dus, maar het willen luisteren, daar ligt het aan.

Evelien ging gisteravond al snuffend en kuchend naar bed met keelpijn, zich duidelijk niet lekker voelend. Om kwart over 6 hoorde ik ze in de badkamer, bleek als een vaatdoek, wateroogjes en rode neus. Ze was dus van plan naar school te gaan, ondanks ook nog haar hoofdpijn en zich niet lekker voelen. Ze had immers een schriftelijke overhoring vandaag. Ik heb ze terug naar bed gestuurd, ze stribbelde niet tegen en heeft bijna de hele dag geslapen. Tussendoor heeft ze wel veel gedronken (wat ben ik extra blij met mijn moeder nu thuis, want Evelien slaapt op de 2e verdieping) en vanavond had ze zowaar trek in toast met aardbeienjam.

Suzanne is de volgende die ik vrees ziek moet melden morgen, ze kwam vanmorgen al iets snotterend uit bed en zag vanavond bleek. Ik heb ze lekker in een bad met Eucalyptusolie laten gaan en daarna is ze zonder mopperen naar bed gegaan, zo niet Suzanne-achtig.
Nou ja, Tim had dit vorige week, heeft er 3 dagen last van gehad, dus zullen we er van het weekend vanaf zijn.
Mijn periode van minste weerstand is de 10e dag naar de chemo, dus dat is maandag, en nu maar hopen dat Perry het niet na Suzanne gaat krijgen
Maar ik denk van niet, hij leeft het ongezondst van het hele gezin en is zelden ziek; rookt (matig), ontbijt nooit, veel druk en stress op werk, BigM eten als hij geen tijd heeft om te lunchen thuis en hele korte nachten.

0 gedachten over “gekke 5 minuten

 1. Yvonne

  Oei… lijkt wel een héle ziekenboeg zo! 🙁
  Snelle beterschap!
  DUIM, DUIM, DUIM!

  Yvonne 🙁

 2. Christíane

  Hoi Shirley,

  hou je haaks, dat spul moet je niet ook nog erbij ;-))). Gelukkig maar dat jezelf ook goed wordt verzorgd. Niet vergeten ook een beetje te egoist uit te hangen, hoor. Je hebt toch al zo veel liefde in jou hart, zal er nog genoeg voor de anderen van overblijven. LOL

  Groetjes
  Christiane