fruitig

We hebben een overvloed aan peren en dat voor zo’n klein boompje. 3 takken hangen vol en Suzanne en ik zijn de enige die ze lusten! Vanmorgen heb ik mezelf een buikpijn bezorgd door er teveel achter elkaar te eten, maar ze waren zo lekker en sappig! Peren Op eze foto zie je maar 1 tak vol hangen, maar naar links en naar achteren hangen nog 2 takken helemaal vol. De linkertak raakt haast de grond zo zwaar is-ie.

Ook de druiven zijn goed gegroeid en al rijp, hoewel ze niet allemaal even zoet zijn. De velletjes zijn ook behoorlijk hard, terwijl je de peer met schil, klokhuis en al kan opeten. Behalve het steeltje, dat gooien we weg.Druif

Verder hebben we nog enkele blauwe pruimen aan de enige 2 takken hangen die de pruimenboom na mijn snoei nog overhield afgelopen voorjaar. Ze zijn nog lekker maar de pitten zitten vrij vast. Er zitten heel wat in de diepvries en helaas liggen er ook genoeg op de grond onder de boom, afgewaaid. Maar goed, dan hebben de muisjes nog wat te snoepen.

0 gedachten over “fruitig

  1. Wilma

    Heerlijk hé dat fruit uit eigen tuin!!! De groene druiven waren bij ons wel erg lekker maar de blauwe vind ik een beetje wrang!!! Zelfs de vogels eten ze dit jaar niet bij ons!! ;o)