foutje in de quilt

Vanmorgen gewekt door kippen die ik hoorde kakelen, alsof ze in onze tuin zaten maar dat zal wel niet. Ik heb in ieder geval geen veren zien liggen, dus ze hebben het overleefd als ze er wel in zaten.
Vreselijk droge mond de hele nacht en dag gehad, ik blijf maar drinken! “Nog eventjes”, vertel ik mezelf, dan ben ik er vanaf!
Vandaag weer lekker productief bezig geweest, maar haastige spoed is zelden goed; zie foto

Van Tim mag ik het zo laten, hij vindt het niet storend. “Stop ik toch onder, dat deel van de quilt.”, reageerde hij nuchter. Mmmm, ik denk ook dat ik het zo laat, ‘een grapje van de quiltmaakster’ kan ik later altijd zeggen. Hij is lekker groot nu, 180×245, daar kan je je een slag in de rondte mee draaien in bed en dan lig je nog niet bloot.
Heel misschien morgen sandwichen, ik zie wel.

Gisteren heb ik mijn hoofd weer glad geschoren. Suzanne vond dit helemaal niet leuk, ze vond de stoppeltjes net zo lekker zacht aanvoelen, maar het irriteerde me enorm; mijn pruik zat niet fijn en als ik tegen een kussen aanleunde prikten de stoppeltjes recht in mijn hoofdhuid en dat deed zeer. Als het nou allemaal gecoverd was zou ik het kunnen laten groeien, maar nee, bovenop is het haar nog dunnetjes. Half juni scheer ik het nog 1 keer en dan mag het doorgroeien.

Morgenochtend even naar het ziekenhuis bloed laten prikken, daarna de Neulasta ‘dealer’ bellen of ze me niet zijn vergeten (ik moet mezelf Neulasta spuiten 24 uur na de chemo). Volgends de secretaresse van de specialist zou dit allemaal al geregeld zijn, maar weten zij ook dat ik niet vrijdag maar donderdag mijn 7e chemo krijg?

Morgen wordt het nog warmer dan vandaag, heerlijk! Ik mag dan wel niet in de zon zitten, maar schaduw genoeg in de tuin; met het geluid van de vogels, de geur van de bloemen en de aanwezigheid van Perry, de kids en de katten, die lekker vrij zijn. Nog even genieten van een goede dag voordat ik weer voor een dikke week ziek gemaakt word. Het moet slechter gaan eer het beter gaat denk ik dan maar. Dat ik niet verder kan werken aan de quilt vind ik haast het ergste

0 gedachten over “foutje in de quilt

 1. zwaar

  Het is een mooie fout in je quilt. Wist je dat tapijtenknoopsters (of -weefsters?) expres een fout maken om geloofsredenen?

 2. Adrie Jansen

  Ik vind het wel een charmante fout! ;-))
  Gewoon zo laten, staat hélemaal niet gek en zoals gezegd, in elke quilt mág een foutje zitten!
  Sterkte gewenst voor donderdag en geniet morgen dubbel van het mooie weer.
  kus, Adrie

 3. Dita

  Mooie quilt en ik heb echt moeten kijken waar de “fout”zat. Stoort toch niet?
  Oh…en wat je haar betreft als je echt de laatste chemo hebt gehad en al dat spul is uit je lichaam, moet je eens zien wat er gebeurd! Je krijgt heel mooi leuk krulletjeshaar terug. Helaas maar tijdelijk, maar wel leuk
  Groetjes en sterkte voor de één na laatste chemo
  Dita

 4. Marjo

  Ik denk inderdaad ook dat als je het niet weet, dan zie je die fout niet eens direct! Wel erg mooi gemaakt zeg!!!

 5. Yvonne

  Ai… ben ik dan de enige die het blok wel zou uithalen? ;?
  Duim, duim voor donderdag, ik denk aan je!

  Klef, klef, klef!
  Yvonne

 6. Sandra

  Hey Shirley!
  Ach toe, wat geeft dat nou, als je een kleine foutje hebt gemaakt. Zal ik jou wat vertellen? Toen ik op school zat en ik kreeg handwerkles van juf. Ik maakte weleens een foutje in mijn vele werkjes. Juf zei, als zij elke keer een foutje ontdekte in mijn werkjes, glimlachend: Ach Sandra, zo erg is dat nou weer niet. Een foutje in jouw werk is een schoonheid en dat vertelt iets over jou. Dat heb ik altijd in mijn oren geknopen. Dus … dat geldt dus ook voor jou, he Shirley. Een foutje maken mag dat ook dus. Maar ik vind deze quilt echt schitterend, hoor. Mijn complimenten voor jou! Ga maar zo door! En verder …. ik kijk weer uit naar jouw volgende werk … Succes ermee en hou je taai, he meis!!
  Liefs en groetjes van Sandra

 7. Katrien

  Ik zou het foutje ook laten zitten hoor,het stoort niet echt.Hij is wel heel mooi geworden hoor.Enig idee hoe je hem zult quilten ?
  Succes donderdag,ik denk aan je .
  groetjes Katrien