Foto’s en mooie praatjes

De foto’s van de quilttentoonstelling van afgelopen donderdag krijg ik met geen mogelijkheid in slideshows, YouTube doet vervelend, nou, dan doen we het toch gewoon zo: klik op de foto hieronder, dan kom je in mijn Flickr-album (nu niet hardop lezen, want als er kleine oortjes meeluisteren zeggen ze later tegen papa of mama: “Oooh, oma zei flikker….”)
IMG_4297

Vandaag was de bee bij mij thuis, 2 dames vielen af vanwege werk en eentje omdat manlief opeens met de auto weg was (en ik las dit te laat, anders waren we wel naar haar toe gegaan), en zo zaten Marlies en ik heerlijk buiten onder de parasol, aan de thee te lurken en van de appeltaart te smikkelen, oh jawel! Ik heb door de appeltjes 3 scheppen custardpoeder gedaan, 3 theelepels kaneel, een ons klein gehakte pecannoten en dan de gebruikelijke gewelde rozijnen en suiker gedaan.
IMG_0504
Marlies was met een schattig roze quiltje bezig, een project voor op de bee, want het pakt makkelijk mee.
IMG_4560
en ik  ben begonnen stroken van 5x 15 cm te snijden van het stoffenpakketje van Leur, zodat ik lekker rondom nog een brede border kan zetten. De quilt is ook al besproken, zoon vind hem heel erg mooi, nou, super toch? Snijden en kletsen gaat niet altijd even goed samen; ik had even het snijmatje opzij gelegd om een foto te maken van een mooi lapje, en vergat deze er toen weer onder te leggen, en ging toen weer snijden….op het triplex plaatje dat ik onder het snijmatje had gelegd. Oeps. Beetje bot mesje nu 🙁 Ik heb nog lekker tot 5 uur buiten gezeten, heerlijk in de geur van de blauwe regen, tot de pot thee leeg en mijn blaas vol was.
IMG_4564
Er werd weer voor me gekookt 🙂 , en terwijl de jongste haar maatschappelijke stage aan het vervullen was ( de scholieren noemen het “Ouwe douwe” oftewel: een ommetje maken met bejaarden die in een rolstoel zitten) zaten wij aan de verse spinazie ala creme (met Philadelphia), superkruimige aardappelen en kip cordonbleu ; het was weer ouderwets genieten vandaag!

0 gedachten over “Foto’s en mooie praatjes

 1. Chris

  Dat was heerlijk hè, vandaag, zo lekker buiten bezig zijn. Die appeltaart ziet er echt uit om van te smullen!!! Hebben jullie dus ook gedaan, haha. Wat een schattige quilt maakt Marlies.

 2. Ines

  Dat zijn dagen met een gouden randje en daar kunnen we er niet genoeg van hebben.

  Groetjes
  Ines

 3. Merel

  … en dat noem je dan nog steeds appeltaart? LOL Je maaltje klinkt ook heerlijk, en laat ik nou net een zak spinazie in de koelkast hebben liggen, zo maar even voor wat kruidenkaas gaan, jummie!
  Groetjes, Merel