fitter

Na een goede nachtrust voelde ik me een stuk fitter vanmorgen, en lekker onder de warme douche staand ontdooiden mijn voeten en handen ook vlot, niet dat ze bevroren waren maar stijf he, pijnlijke stijfheid. Dat was na een half uurtje al helemaal vergeten, een beetje opruimen voordat mijn grote kleine hulp kwam (Suzanne is langer). Na een uur stevig doorwerken mocht ik van mezelf even uitpuffen bij een opgenomen aflevering van Oprah Winfrey, en toen na de koffie door naar school, luizen pluizen. Ik zou gisteren zijn gegaan, maar had toen hoofdpijn en was dus thuis gebleven; die hoofdpijn was te verklaren: vanmorgen bleek ik ongesteld te zijn.

Al die kleine kleutertjes zaten in de klas in een kring te oefenen voor volgende week vrijdag, dan hebben ze een bedankochtend voor de hulp ouders/-opa-oma’s, dus ik moest mijn oren dicht houden. Ik werkte het kringetje af, om de beurt mochten ze op de grote stoel staan en dan langzaam een rondje draaien, zodat ik kon checken of ze ongewenste visite hadden. 1 manneke hield tijdens het draaien zijn ogen gefixeerd op het beeldscherm van de pc vlak bij, en hij leek net een uiltje ☺, zijn haren stonden stijf van de gel omhoog, wat er ook grappig uitzag.  2 kleine meisjes hadden haren tot op hun billen bijna, nog nooit bij de kapper geweest. Eentje gaf toe dat ze liever kort haar wilde hebben, want dan hoefde ze ’s morgens niet meer te huilen bij het haar kammen. Vreselijk zielig toch. Een ventje begon al tegen me te kletsen toen hij uit de kring opstond en naar me toe liep, over zijn 2 grote zussen (de oudste is al 8), en hij kletste nog steeds toen hij alweer naar zijn plekje liep, mij nog steeds aankijkend; de schat. "Tot de volgende keer!", riep een ventje me na toen ik weg ging.

Na het middageten moest ik naar herstel en balans (fitness), ik was al zo’n tijd niet geweest dat ik niet eens wist of het nog wel was. Het was er gelukkig niet zo druk, en we hebben gezellig gekletst met het zweet op de rug. Moe maar voldaan ben ik net thuis, klaar met douchen en mijn gezicht heeft weer een normale kleur, ik leek wel een tomaat.

Daarnet viel het op dat Zipje al geluid uitbrengen, een heel klein schor piepje; ik heb dus alle hoop dat het vanzelf weer goed zal gaan en dat we onze kletskous weer vaak zullen horen.