Feestje

De pindakaaspot was weer gevuld met eekhoornlekkernijtjes, vermengd met pindakaas om de boel een beetje bij elkaar te houden, en nadat de vogeltjes al gesnaaid hadden, kwam Knabbel er aan. Ik weet niet wie er meer geniet, Knabbel of ik.

Photobucket ik heb zoveel foto's gemaakt, dat het haast een filmpje lijkt. Na een tijdje snoepen kreeg Knabbel dorst, en ging even naar beneden om te kijken of er nog wat drinken te scoren was, hij kroop er bijna helemaal in.

Bij de visboer had ik een kilo kabeljauw gekocht, ik had in een folder van een net geopende mega-supermarkt een recept hiervan gezien, en had daar ook wel oren naar, maar vond de 125 gr vis per persoon wel erg zuinigjes. Bij het afrekenen snapte ik ook wel waarom, 26 euro per kilo, oei. Dus 2 ons vis per persoon op de alufolie, zout en peper er op, beetje dille, plakjestomaat, 2 dunne streepjes roomboter -nog geen 5 gram-, 3 bolletjes Boursin, en een kwartier in de oven op 195ºC. Jaja, ik weet het, vis gaart het mooiste op 95ºC, maar ik had al aardappelpartjes in de oven staan (ook met Dille en met olijfolie), en die moesten echt zo hoog staan, anders kwam er geen bruin korstje op.Photobucket Foto voor en na bereiding, mooie kleuren ook he. Superzaliglekker was het, maar het uit de folie halen aan tafel was geen succes; in no-time stond het bord vol met vocht, dus snel nieuwe borden gepakt uit de kast, want de aardappeltjes en witlofsalade hoefden niet te soppen in vissap.

0 gedachten over “Feestje

  1. Anita A

    Het water loopt me in de mond als ik de foto’s van je vis zie, en dat ’s morgens om deze tijd al, foei.
    Wat lekker al die beesten in de tuin, ik kan daar ook erg van genieten.