fair

Vanmiddag brak de zon door en zijn we naar de Wouwse Plantage geweest, naar de Harvest Fair, om gezellig rond te lopen en ideetjes op te doen. De heenweg duurde 3x zo lang dan normaal; eerst kwamen we ene hele stoet vrachtwagens tegen met als bijrijders geestelijk gehandikapten. Dit is een jaarlijks festijn voor die mensen en ik weet niet wie er meer van genieten de bestuurders of de bijrijders, ze zaten allemaal te grijnzen.

Hoe dichter we in de buurt van de fair kwamen hoe trager het verkeer zich in voorwaartse richting begaf, af en toe leek het zelfs of we achteruit reden, zo traag ging het. Maar we kwamen er wel, het lag mooi in de bossen, met parkachtige tuinen waarin de kramen stonden.F1 F10Heel ruim opgezet ook.

Het viel ons op dat er heel veel antiekzaakjes waren, kledingkramen waarvan een enkele echt op het buitenleven gericht was met laarzen en waterdichte jassen enzo, maar ook modezaakjes met sjaaltjes, riemen, tasjes en sieraden.

Plantjes kon je er ook kopen, en rustieke tuinmeubels waarbij je goed moet nadenken waar je ze wilt hebben staan, want eens op die plek komen ze er nooit meer vandaan, tenzij je een hernia wilt hebben.

Er was een groep mensen gekleed op z’n Middeleeuws F8  die een voorstelling gaven, (kan je die inhuren voor je tuin op te leuken tijdens feestjes?), er was een ganzenhoeder F7  die op gezette tijden z’n beestjes uit liet en een wilde-vogel-man die een kein uiltje naar een jongetje liet vliegenF2  , hier heeft het ventje net het uiltje op z’n hand zitten. "mag ik een uiltje hebben mam?", hoorde ik een klein meisje aan haar moeder vragen en die ging dus echt vragen hoe duur zo’n uiltje was, hoe dom ben je dan?

Tuurlijk stond bij mij de antenne uit voor quilts en vond ik er een paar, maar het waren dus niet van de kwaliteit die ‘echte’ quilters maken, deze op de fair waren nl van grote stappen snel thuis, massaproductie en dat zag je ook aan de prijs: vanaf 69 euro waren de grote quilts te koop. .

F3 F4 F5 F9

Ik vond het rekje wel mooi waar die beige quilt aan hing, maar in  plaats daarvan kwamen we met planten en een metalen vlinder thuis. Van de vlinder zal ik morgen een foto plaatsen.

De bezoekers waren een show op zich om naar te kijken, we zagen de familie buitenleven; allemaal in khakikleurige kleren -korte broeken, van die safariehoedjes en rugzakjes. Ook de familie kak liep rond, met haren in de lak- krul of staart, en allemaal in designerskleren, behangen met sieraden. Toch wel leuk dat we allemaal verschillend zijn en andere smaken hebben, de wereld zou heel saai worden.