even wat snels

Jullie kennen me onderhand, ik houd van snelle dingen, snel resultaat, snelle auto’s, snelle maaltijden, alleen seks mag lang duren, maar dat terzijde. In een  Australische patchwork& quilting (quilttijdschrift) stond een patroon Bridget Millar, ontworpen door Carolyn König. Geen idee uit welk jaar/maand dit patroon kwam, maar ik had er een kopietje van gemaakt en vond het gisteren terwijl ik mijn naaikamer aan het uitmesten was.

Met vierkantjes van 1½ inch, en vierkantjes van 3½ inch en stroken van 1½x 3½ inch wordt dit juweeltje gemaakt, zo leuk!N1 Lekker chainstitchen, schiet ook zo fijn op N2 en strijken en verder chainstitchen N3 en dan het stapeltje blokjes (3 inch in het vierkant) samenvoegen tot dit resultaat:Dsc07117

Ik heb geen idee hoe groot mijn quilt gaat worden, ik maak hem niet van scraps maar van een pakketje stof van Kona Bay Fabrics, serie Asia. Dus is de stof op dan is de quilt af, zo simpel. Het beige lapje is met poezenvoetstapjes van Robert Kaufman Whiskers& Tails screenprint D#360, en daat heb ik ook maar 1 meter van, dus spannend allemaal!

Die schreeuwerige fruitquilt heb ik even opgeborgen, deed zeer aan mijn ogen en die zal ik van de zomer misschien wel afmaken. De achtergrondjes voor de Girls  Day out quilt heb ik allemaal al gesneden, zitten per patroon keurig in een zakje, en vanmiddag of vanavond zal ik het eerste patroon er op tekenen. All in good time.

Ik baal trouwens nog van dat ik de laatste minuten van Dirty Sexy Money van gisteravond heb gemist; om onduidelijke redenen hield de recorder er mee op toen een reclameblok begon, en nou weet ik niet of ik veel heb gemist en ook niet hoe het af is gelopen. grrr.

0 gedachten over “even wat snels

  1. miranda sol

    Lief trouwens die kattepootjes op de stof en ziet er heel leuk al uit. Nee hoor, nog eens terug gekeken en heb weer alles goed gedaan, maar geen idee waarom hij nu terug kwam. Maar wie weet lukt het nu wel. Lagen we er misschien uit met de verbinding of zo…. groetjes