even boodschapje doen

"Suzanne, ik ben heel even weg, moet een boodschapje doen." riep ik naar boven naar Suzanne die met haar vriendin aan het spelen was. Het was half 2 en ik had helemaal geen broodmix meer en dat kan niet. Dus ik naar de Boerenbond waar ik snel 3 pakken Soeziebroodmeel had gevonden en ook weer snel had afgerekend. Toen ik in mijn auto stapte om naar huis te rijden bedacht ik me en sloeg de weg richting stad in; het was rustig op de weg dus ook vast rustig in de stad en ik moest een nieuwe bh hebben. Vooruit dan.

Ik parkeerde in de parkeergarage die het verst gelegen was van het centrum om ook nog wat conditie te kweken met lopen en voordat ik het wist stond ik in de rij bij het postkantoor. Toen ik langs liep wist ik me te herinneren dat ik me er nog moest identificeren met een handtekening en idenditeitskaart.  Gelukkig had ik hun brief vorige week in mijn tas gestopt en iets van 10 minuten later stond ik weer buiten, met een pakje geurgelstiften want Suzanne’s vriendin is binnenkort jarig en dit vindt ze vast leuk. Op weg naar de bh winkel.

Ik passeerde een Turks boetiekje waar Suzanne altijd bij staat te kwijlen (kitserige sieraden en prinsessenjurken) en herinnerde me opeens dat Suzanne’s Diddl ketting gebroken was. Een paar minuten later stond ik weer buiten met een niet te lange zilveren ketting in een beeldig glimmend rood stoffen buideltje. Alleen al dit buideltje zou Suus d’r hartje sneller doen kloppen. En nu naar de bh winkel!

Ik passeerde de HEMA en had een "Ahaaa" moment: Evelien had een stopwatch nodig voor haar training voor de triatlon; ze gebruikte haar mobieltje steeds en je kon erop wachten dat ze die een keer zou laten vallen. Helaas, geen stopwatch te zien bij de HEMA, maar ik zag wel een wekker die Evelien kon gebruiken; de hare begon te mankeren en het mag niet gebeuren dat zij zich verslaapt; dan loopt het hele douche-schema van de familie in de war. Het was even teuten bij de kassa maar al gauw liep ik de winkel uit richting ….. de bh winkel.

Hé, bij Perry sport verkopen ze wel stopwatches, en ja, gelijk eentje gevonden, ze verkochten maar 1 soort wat het lekker makkelijk maakt in het kiezen. Bij de kassa stond een kennis achter me die me al bijna een jaar niet meer gezien/gesproken/gemaild had maar die wel wist dat ik kanker had, dus even kletsen tijdens het afrekenen en toen gauw gedag gezegd, ik moest een bh te kopen.

Liep ik de passage in bleek de bh winkel toch gesloten en helemaal leeg! Whêêêh

Ik liep de passage door in de hoop dat-ie een eindje verder op misschien was neergesteken, maar niks hoor. Even bij de tassenwinkel naar binnen om te vragen. Ze waren met klanten bezig dus neusde ik even wat rond en tja, daar zag ik hem dan: de ultieme tas voor een huismanager/quiltster. Een kipling handtas met veel vakken, ritsen, een klep en een lange band zodat ik hem schuin over mijn schouder kan dragen als een soort cross your heart bh, om in de sfeer te blijven. Genoeg plek dus om in dat ene ritsvak mijn hexagonnentasje met toebehoren te stoppen, heerlijk! Bij het afrekenen wist de verkoopster me te vertellen dat net buiten de passage om het hoekje een bh winkel was, ‘mon cherie’ of zoiets.

Binnen in de lingeriewinkel -zoals het op de voorruit stond- was het heerlijk koel en alleen al daarom vond ik het niet zo erg dat er een moeder en dochter (identiek gekleed, alleen de dochter kon het hebben vanwege haar figuurtje en de moeder niet) vreselijk aan het treuzelen waren.                        Gezellig shoppen noemen ze het maar ik zag er alleen een heftige besluiteloosheid vanaf stralen. Knettergek zou ik er van worden als Evelien zoiets met mij zou uithalen, gelukkig is ze net zo resoluut geworden in het winkelen als ik (misschien alleen als ik erbij ben maar dat is goed genoeg voor mij). Eindelijk besloten ze wel voor die 2 strings te gaan en ik zag de verkoopster plots heel opgewekt afrekenen. En toen vroeg de moeder of de winkel niet aan klantenkaarten deed. Jawel, mevrouw wilde ook een klantenkaart en geloof het of niet, ze wist haar eigen postcode toch niet! De verkoopster rolde net niet met haar ogen maar ze schoot een blik naar mij toe van "dit maak ik gelukkig niet vaak mee".

Ik was heerlijk afgekoeld toen ik het pashokje inging met 3 bh’s. Bh 1 daar waagde ik me geeneens aan, het decolleté was zo hoog, meer voor nonnen dus.  Bh 2 had een ouderwetse stevige cup, brede banden en ook de band onder de borst was zo breed dat het net een korset leek. Een ware marteling om aan te trekken en claustrofobisch om te dragen.  Bh 3 was een soepele, met een mooie diepe uitsnijding en zachte bandjes. Hij zat zalig, maar toen ik in de spiegel keek leek ik wel extra borsten te hebben, zowel onder mijn oksels als op mijn rug.:-)) De verkoopster wist dit een beetje op te lossen door de sluiting op middenstand te zetten. Toen snel mijn oude bh en mijn alles verhullende kreukelshirt weer aan gedaan, de koelte was toen weer ver te zoeken.  Maar mijn missie was geslaagd, ik heb een nieuwe bh. Onder andere. Ik was om half 5 weer thuis, 3 uur weggeweest eventjes broodmix halen.

de tas is al ingewijd; vanavond een uur zitten hexagonnen bij de sportschool terwijl Suzanne daar streetdanceles had.

0 gedachten over “even boodschapje doen

  1. inge

    hoi Shirley, wat een verhaal, zomaar eventjes boodschappen doen. had Suus je nog niet gemist?
    groetjes uit Poperinge!